Hlavní obsah

Nemusím teatrálně odstupovat, hodnotí Kalousek výsledek voleb

Povolební rozhovory Seznamu: předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

 

Reklama

Seznam Zprávy přinášejí povolební rozhovory s lídry, jejichž strany se v pátečním a sobotním hlasování dostaly do Poslanecké sněmovny.

Článek

Jeden z nejnapínavějších bojů o poslanecké lavice přinášely v sobotu odpoledne průběžné výsledky z hlasování v případě TOP 09. U strany Miroslava Kalouska to až do posledních chvil vypadalo, že nepřesáhne pětiprocentní hranici a přijde o všechny poslance.

Nakonec ztratila 14 mandátů a bude mít 7 poslanců. Pomohli tomu hlavně voliči ve velkých městech a v Praze, TOP 09 získala 5,31 % hlasů.

„Chtěli jsme dosáhnout dvouciferného výsledku. To se očividně nepovedlo,“ zhodnotil Kalousek volební výsledky své strany.

Na přímou otázku, jestli nabídne svou předsednickou funkci, ale šéf TOP 09 neodpověděl. „Počkejte do úterý,” říká v rozhovoru s odkazem na plánované stranické jednání.

Kalousek v rozhovoru pro Seznam prohlásil, že jedním z hlavních vzkazů volebních výsledků pro něj je, že není možné složit demokratickou prozápadně orientovanou většinu. TOP 09 podle něj zůstane v opozici.

Reklama

Doporučované