Hlavní obsah

Ostuda, čeští fotbalisté byli v přípravě pro smích. S Austrálií utrpěli největší porážku v historii

Trenér Karel Jarolím přiznal, že se cítí jako po ledové sprše (zdroj: FAČR/Štěpán Černý).Video: David Janeczek

 

Reklama

Čeští fotbalisté utrpěli největší porážku v historii. A to se soupeřem, od kterého se to určitě nečekalo. V přípravném utkání na kempu v Rakousku prohráli 0:4 s výběrem Austrálie.

Článek

Předzápasové kurzy mluvily o zápasu, ve kterém byli Češi za mírné favority. Konečný výsledek vypovídal spíše o rozdílu několika tříd. Čeští fotbalisté utrpěli v přípravě ostudnou porážku 0:4 od Austrálie. A omluvou by v tomhle případě neměl být ani fakt, že zatímco se Australané připravují na blížící se mistrovství světa, Češi jeli na kemp do Rakouska spíše dobrovolně zakončit neúspěšnou kvalifikační sezonu.

Vysoká prohra je nejhorším výsledkem nejen pro trenéra Karla Jarolíma, ale také nejhorším výsledkem reprezentace samostatné České republiky. „Pro mě to je ledová sprcha. Přitom si myslím, že jsme zápas nerozehráli špatně. Měli jsme i několik slibných situací. V druhé půli jsme si v podstatě dali tři góly sami,” popsal pocity po zápase trenér reprezentace.

„Musíme si utkání rozebrat, poučit se z něj a připravit se na zápas s Nigérií,” dodal Jarolím.

Češi proti Austrálii nezačali úplně špatně, dlouho měli územní převahu. S Michaelem Krmenčíkem na hrotu ale nebyli příliš nebezpeční. Jedinou větší šanci si v první půli připsal ještě za nerozhodného stavu Antonín Barák, z malého vápna ale vysoko přestřelil branku.

Češi hořeli v obraně, kterou poprvé společně tvořila stoperská dvojice Kalas-Jugas. Do hry se navíc nedostávala ani záloha. Není není žádným překvapením, že si druhou šanci hráči vypracovali až v samotném závěru, kdy zblízka hlavičkoval Jan Sýkora. To už ale Australané vedli po dvou trefách Leckieho, Nabbouta a vlastním gólu Jugase, který v reprezentaci debutoval, 4:0. A zápas se jen dohrával.

Reklama

Doporučované