Hlavní obsah

Osvěžující letní drink. Naučte se ho od nejlepšího barmana v Česku

Osvěžující letní drink. Naučte se ho od nejlepšího barmana v Česku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Slunce, voda, zmrzlina, grilování a osvěžující drink. Plánujete na víkend posezení s přáteli a chcete je pohostit dokonalým koktejlem? Máme pro vás tip od nejlepšího barmana České republiky.

Článek

Tomáš Nyári vyhrál celorepublikovou soutěž, která trvala půl roku. Ti nejlepší z nejlepších barmanů mají za sebou spoustu hodin učení, získávání mnoha návyků a zkušeností. „Barman toho musí zvládat hodně. A to už od úplných základů, jako je hygiena za barem, přes znalosti různých produktů, jak se vážou a kombinují,“ říká nejlepší barman České republiky Tomáš Nyári.

Správný barman musí zvládat i psychologii a poznat, čím udělat hostovi radost. „Používám sérii jednoduchých otázek. Jestli má dotyčný alergii, co má, nebo naopak nemá rád,“ dodává Nyári.

V dnešní době se prý podle barmanů upouští od příliš alkoholických koktejlů. Naopak se dávky alkoholu snižují, aby mohli lidé popíjet na zahrádce a nebát si dát drinků více.

Tip na letní drink

Letní koktejl Tomáše Nyáriho obsahuje jako základ čerstvou bezinkovou šťávu. Dále do drinku patří citronová šťáva, sodovka a kvalitní gin.

Jak se tento letní drink připravuje, se podívejte ve videu nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Rodinka, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 9:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované