Hlavní obsah

Otce zná každý, dědit ale bude ona. Dcera Josefa Mašína se vrátila na rodný statek

Dcera Josefa Mašína se vrátila na statek do Česka, který rodině vrátil stát. Jaké to pro ní je, ukazuje video.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Sandra Mašínová poskytla rozhovor během návštěvy rodinné usedlosti na Kolínsku, která jí nyní připadne jako dědictví.

Článek

Sandra Mašínová na rozdíl od svého otce do České republiky jezdí. A to hlavně kvůli své tetě Zdeně Mašínové, která letos uspěla u soudu a zajistila tak rodině vrácení rodinného statku v Lošanech na Kolínsku.

Pro úplnost, Josef Mašín má dcery dvě. Kromě Sandry ještě Barbaru. V Česku ale nejsou moc známé. To se ale mění, protože budou po svém otci a strýci dědit podíly v Lošanech. Statek s polnostmi tak bude vlastnit zanedlouho Zdena Mašínová a její dvě neteře.

Sandra Mašínová v exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy řekla, že o útěku svého otce spolu s bratrem z Československa ví, protože jí o tom její otec říkal už v dětství. Co se týče vráceného rodinného majetku, je Sandra Mašínová připravená se o statek starat.

Zajímavostí je, že dcery Josefa Mašína jsou jediné pokračovatelky rodu. Ctirad Mašín zemřel v USA v roce 2011 a neměl nikdy děti, stejně jako sestra Zdena Mašínová.

Reklama

Doporučované