Hlavní obsah

Otec se podle letušek nevhodně dotýkal syna. Na letišti na něj čekala policie

Letecká společnost United Airlines obvinila muže ze Severní Karolíny, že se nevhodně dotýkal svého syna.Video: Háta Sassmannová

 

Reklama

United Airlines čelí dalšímu skandálu. Tentokrát palubní personál obvinil pasažéra, že osahává svého pětiletého syna. Údajně se měl dotýkat jeho genitálií. Rodina bude požadovat odškodné.

Článek

Henry Amador-Batten cestoval se svým synem z rodinné návštěvy v Portoriku domů do Spojených států. Pětiletý Ben se ale bojí létání, a tak mu otec položil ruku do klína, aby ho uklidnil, a ten mohl lépe usnout.

Situace si všimla palubní posádka společnosti United Airlines, jejíž linku si otec vybral, a vyhodnotila jí jako sexuální obtěžování. Ruka Amador-Battena prý spočívala moc blízko chlapcových genitálií.

Video: Posádka United Airlines s pomocí letištní policie násilně vyvedla z letadla cestujícího. Společnost prodala více letenek, než mohla.

Video: Kamila Bejlková

Po přistání otce se synem uvítala policie. Až od ní se Amador-Batten dozvěděl, z čeho je podezřelý. Nebyl však obviněn ani zadržen. Situaci policii popsal a byl propuštěn. Podle serveru Huffington Post však zůstávají otec i syn touto zkušeností traumatizováni.

„Nejvíce bolestivé je, jak incident ovlivnil mého syna,” řekl o situaci obviněný otec. Událost pro ně byla o to citlivější, že se jednalo o homosexuálního otce. Ten je momentálně s partnerem v procesu osvojení druhého dítěte a přemýšlí, že bude po United Airlines žádat odškodnění.

United Airlines nedávno řešila několik skandálů, kdy se personál aerolinek k cestujícím choval nevhodně. Ke kauze s Amador-Battenem uvedl mluvčí společnosti, že se rodině omluvila. Dodal, že se s cestujícími vždy snaží zacházet s co největším respektem.

Video: Dvě dívky nepustili na palubu letadla, protože na sobě měly legíny.

Video: Barbora Kalátová

Reklama

Související témata:

Doporučované