Hlavní obsah

Otec, syn a vnuk. Z vody vytáhli tři mrtvá těla. Tragédii mohlo zavinit vadné čerpadlo

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Rodinná tragédie na Příbramsku: Policie vyšetřuje případ tří mrtvých těl nalezených v rybníku Václav.

Článek

Policie prověřuje úmrtí tří lidí nalezených na hladině rybníka ve Lhotě u Příbramě. Má jít o dva muže a jedno dítě. Podle informací Seznam Zpráv jde o členy jedné rodiny – dědu, jeho syna a vnuka – z přilehlého domu.

Policie případ řeší jako usmrcení z nedbalosti. Kriminalisté potvrdili, že šlo o dva dospělé a jedno dítě.

„V pondělí ve 22:48 jsme přijali na linku 158 oznámení o úmrtí tří osob nalezených na vodní hladině v obci Lhota u Příbramě. Prověřujeme příčiny smrti a další okolnosti. V případu byla nařízena soudní pitva,“ uvedla podrobnosti policejní mluvčí Lucie Nováková.

Na místě zrovna včera večer zuřila bouřka. Policie bližší informace nesděluje stejně jako příčinu smrti. Jednou z možností je zásah elektrickým proudem nebo bleskem. Na místě zasahovali hasiči, záchranáři, policie i psycholog.

Podle starostky Evy Drmlové neštěstí postihlo členy rodiny. „Je to rodinná tragédie, obec poskytne rodině veškeré zázemí, a pokud budou potřebovat nějakou pomoc, jsme k tomu připraveni,“ řekla ČTK Drmlová. Podle některých médií mohla tragédii zavinit elektřina z probíjejícího čerpadla. Policie ani starostka to nechtěly komentovat. „Je to všechno v šetření, uzavřené to není,“ dodala Drmlová.

Nejstarší muž měl jít zkontrolovat do místního rybníka ponorné čerpadlo, které začalo probíjet. Syn a vnuk mu přišli na pomoc.

„S policií a potápěči jsme těla vyndali ven, lékař konstatoval exitus. Přizvali jsme na místo experta z posttraumatické péče, který pozůstalým poskytoval první psychickou pomoc,“ řekl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Reklama

Související témata:

Doporučované