Hlavní obsah

Otec zneužívané gymnastky zaútočil na odsouzeného lékaře. Označil ho za démona

Otce tří gymnastek, které měl zneužívat sportovní lékař, musela v soudní síni zpacifikovat ochrankaVideo: AP

 

Reklama

Otec jedné z gymnastek u soudu neudržel svůj vztek a rozhodl se s lékařem Larry Nassarem vypořádat po svém. Jeho pokus o útok zmařila soudní ochranka.

Článek

Při konečném slyšení v soudním sporu s Larry Nassarem, americkým sportovním doktorem, který měl obtěžovat gymnastky, došlo k pokusu o útok. Otec jedné z jeho obětí se snažil na Nassera zaútočit. Než se k akci odhodlal, žádal soudkyni, aby ho s ním nechala „pět minut o samotě”. Lékaře označil za démona.

Otec obětí se rozběhl po místnosti směrem ke stolu, kde odsouzený seděl. Než se k němu dostal, stihla zareagovat ochranka a střetu zabránila.

Soudní slyšení se zabývalo Nassarovou prací v elitním gymnastickém klubu Twistars v Michiganu. Zde ho obvinilo více než 30 dívek ze sexuálního obtěžování.

Už minulý týden skončilo obdobné stání, kdy vypovídalo před soudem více než 150 dívek, které Nassara obvinily z obtěžování. Oběti a jejich rodiny mluvily u soudu celkem sedm dní. Mezi nimi byly také olympijské vítězky Aly Raismanová a Jordan Wieberová. Podle olympioniček jim doktor mimo jiné vyhrožoval násilím, když za ním přicházely při různých úrazech.

„Nezasloužíte si, abyste ještě někdy vyšel z vězení,” řekla soudkyně Rosemarie Aquiliana obžalovanému Larrymu Nassarovi při rozsudku. Lékař byl odsouzen na 40 až 175 let odnětí svobody.

Na to, jak se otec dívek u soudu zachoval, se můžete podívat v úvodním videu článku.

Reklama

Doporučované