Hlavní obsah

Otec v Austrálii zachránil syna, „unesl“ ho pes dingo

Pes dingo odvlekl v Austrálii čtrnáctiměsíční dítě z karavanu.Video: Jana Lipská, Klára Mališová, Reuters

 

Reklama

Muž v Austrálii zachránil svého čtrnáctiměsíčního synka, kterého v noci z jejich karavanu odvlekl pes dingo. Událost se stala na ostrově Fraser ve státě Queensland, na Velký pátek o tom informovala agentura AP.

Článek

Rodina spala, když se do jejich karavanu vkradl pes dingo. Rodiče probudil křik a pláč dítěte, zvuky se ale stále vzdalovaly, protože dingo chlapce vlekl pryč. Otec vyběhl ven a musel odehnat několik dalších psů, aby dítě zachránil.

Chlapec má dvě hluboké rány na horní části krku a dvě menší poranění na hlavě. Vrtulník ho převezl do nemocnice.

Podle leteckého záchranáře Franka Bertoliho byli chlapcovi rodiče pohotoví. Nebýt jejich rychlého zásahu a odehnání psů, mohl by mít chlapec závažnější poranění. Dodal, že jde o třetí letošní případ, kdy psi dingo na ostrově Fraser napadli dítě. Fraser je největší písečný ostrov světa. Místní úřady upozorňují jeho návštěvníky, aby se psům vyhýbali, nesnažili se upoutat jejich pozornost a nenechávali po sobě jídlo.

BBC připomíná, že zřejmě nejznámější případ útoku dinga se stal v roce 1980, kdy z tábořiště u Uluru, posvátné hory Austrálců, zmizela devítitýdenní holčička. Za její vraždu byla původně odsouzena její matka. Ve vězení strávila tři roky, než byla osvobozena a soud dospěl k závěru, že nemluvně odvlekl pes dingo.

Dingo pochází z jihovýchodní Asie a bývá považován za předchůdce domestikovaných psů.

Reklama

Související témata:

Doporučované