Hlavní obsah

Otevřelo se koupaliště v Klimkovicích, v provozu je malý bazén a vstup je zdarma

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Lidé v sobotu poprvé v letošní sezoně mohli navštívit koupaliště v Klimkovicích na Ostravsku. V provozu je zatím pouze malý bazén, občerstvovna Věchýtek, v celém areálu je možné sportovat a vstup je tam zdarma.

Článek

Koupaliště, které léta chátralo, chce město postupně opravit. „I když se v posledních letech investovalo do postupných oprav, pro jeho přeměnu v moderní areál to nestačilo. Předchozím soukromým provozovatelům se situaci nedařilo zlepšit,“ uvedla mluvčí klimkovické radnice Ivana Gračková. Areál koupaliště bude v této sezoně opět provozovat město ve spolupráci s oddílem klimkovických skautů.

„Nechceme o koupaliště přijít, pro mnohé zdejší lidi je to taková srdeční záležitost, odehrává se tu spousta akcí. Ale nejsme tak bohaté město, abychom si mohli dovolit jednu velkou investici, která by vyřešila všechny nedostatky areálu. Proto ho budeme opravovat a modernizovat postupně,“ uvedl klimkovický starosta Jaroslav Varga.

Loni se na koupališti utěsňovala vana velkého bazénu, aby z něj neunikala voda. „Letos město nechalo vybudovat nové rozvody vody do velkého bazénu, protože na kvalitní vodu z přírodního zdroje jsou v Klimkovicích zvyklí a bez ní by nemělo smysl areál provozovat. Letos na podzim se bude rekonstruovat malý bazén za předpokladu, že aktuální zdražování stavebního materiálu investici příliš neprodraží,“ uvedla Gračková.

Skauti budou obsluhovat v bufetu. Spolu s dalšími dobrovolníky se ujmou také běžné údržby, úklidu a vylepšování areálu. „Naši skauti jsou bezvadní, vůbec si neumím představit, jak bychom bez nich zvládli mnohé akce, které u nás děláme. Jejich zásluhou se například podařilo v Klimkovicích obnovit několik studánek a udělat k nim turistické trasy,“ uvedla Alice Chlebovská, pracovnice radnice a informačního centra, která zajištění provozu koupaliště koordinuje.

Pokud to protiepidemická opatření dovolí, bude se v areálu minimálně dvakrát konat projekce letního kina. Koupaliště bývá jednou za dva roky hostitelem řezbářských sympozií, v areálu se také pravidelně koná slavnost stavění májky.

Reklama

Související témata:

Doporučované