Hlavní obsah

Otřes mozku to není, Nečas by měl na MS pokračovat. O Hanzlovi se rozhodne v pondělí

Foto: Michal Beránek / CNC, Profimedia.cz

Martin Nečas se zranil při sobotním zápase se Slovenskem.

Reklama

Lékař reprezentace Dušan Singer promluvil před nedělním duelem Česka a Švédska o sobotním zranění a aktuálním stavu útočníka Martina Nečase. Jeho působení na mistrovství světa prý ohrožené není. Totéž ale nepotvrdil u Robina Hanzla, u toho se na verdikt teprve čeká. A co pivo a prášky na spaní v českém národním týmu?

Článek

Martin Nečas sice kvůli zranění nenastoupil v nedělním utkání Česka se Švédskem. Podle posledních informací to ale vypadá, že by se mohl na led vrátit už brzy.

„Po zápase jsme ho odvezli na podrobné vyšetření do jedné z kodaňských nemocnic. To vyšetření končilo kolem třetí hodiny ráno a naštěstí neprokázalo nic závažného, co by ho limitovalo a omezovalo v dalším působením na mistrovství světa,” popsal události následující po sobotním zápase lékař české reprezentace Dušan Singer v České televizi.

Nečas se zranil v prodloužení sobotního zápasu se Slovenskem. Po kontaktu se slovenským gólmanem Čiliakem narazil do mantinelu a při nekoordinovaném pádu si narazil rameno, kyčel a pohmoždil šíjové svalstvo.

Nejdůležitější diagnózou bylo podle lékaře reprezentace právě to, že se u Nečase neprokázal otřes mozku. Nyní má útočník nařízený klidový režim.

Je na hotelu s doporučenou medikací, kterou Singer specifikoval jako prášky na bolesti v pravém rameni a kyčli, které si Nečas po zakopnutí o slovenského brankáře a při pádu narazil, a oblasti šíjového svalstva.

„Následovat bude spolupráce s fyzioterapeuty tak, aby na tom byl zítra eventuálně líp, a podle průběhu rehabilitace uvidíme, jak bude vypadat,” uzavřel svůj komentář k Nečasovi lékař reprezentace.

Řeč padla také na dalšího útočníka Robina Hanzla, který má problémy s tricepsem. Jeho současný individuální režim má podle Singera skončit pondělním tréninkem. Pak se podle něj rozhodne, jak to bude s jeho pobytem na mistrovství světa.

„Uvidíme, zítra vydáme verdikt,” okomentoval Hanzlovu budoucnost na mistrovství Singer a dodal: „Nejde maskovat potíže, buď bude schopen hrát, nebo nebude. Je to záležitostí přístupu, kde se nedá nic ošidit.”

Bývalý hokejový trenér a komentátor České televize Marek Sýkora se pak Singera zeptal na to, jaké při rehabilitacích hráčů mezi po dnech za sebou jdoucími zápasy používají prostředky, jestli jim vůbec ošetřující lékař dovolí pivo a zdali berou prášky na spaní.

„Hráči jsou zkušení a vědí, co od lékaře chtějí… Většinou jsou to uvolňovací cvičení, masáže, vodoléčba, ultrazvuk,” odpověděl Singer s tím, že přístup je značně individuální.

„Lhal bych, kdybych řekl, že si někteří hráči po zápase pivo nedají, ale rozhodně to nikdy nepřesáhne víc než jedno pivo,” dodal lékař ke druhé otázce a k práškům na spaní uvedl, že hráči užívají lék stilnox, který pomáhá s extrémní nespavostí. „Hráčům je dáváme neradi, ale je to lepší jim jeden prášek dát, než aby hráči nespali.”

Reklama

Doporučované