Hlavní obsah

Otrokovice v srpnu otevřou nový skatepark, přišel na 6,7 milionu korun

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Otrokovice na Zlínsku otevřou v srpnu nový skatepark. Sportoviště pro skateboardisty, jezdce na BMX kolech, in-line bruslích nebo koloběžkách dosud ve městě chybělo. Jeho vybudování přišlo na 6,7 milionu korun.

Článek

Skatepark, který vznikl poblíž dopravního hřiště na sídlišti Trávníky, bude podle zástupců radnice sloužit široké veřejnosti. Starostka Hana Večerková (ANO) věří, že sportoviště potěší děti i dospělé. „Skatepark a další plánované sportoviště pumptrack vhodně doplní nabídku sportovních aktivit v našem městě,“ uvedla starostka.

Slavnostní otevření skateparku je naplánované na 1. srpna. Součástí celodenního programu budou závody skateboardistů, jezdců na BMX kolech a koloběžkách, chybět nebude ani hudba. „První kategorie závodu bude zahájena v 09:30 a následovat budou další kategorie. Na vítěze čeká slavnostní vyhlašování a hodnotné ceny od partnerů. V těsné blízkosti skateparku bude pro jezdce a diváky k dispozici velkostan s občerstvením,“ uvedla mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Na dopravním hřišti se od 10:00 do 15:00 uskuteční další doprovodný program pro rodiče s dětmi v režii DDM Sluníčko. Členové Fotoklubu Beseda Otrokovice budou na místě pořizovat fotografie a na žádost je zájemcům také vytisknou. V případě nepříznivého počasí by město celou akci přeložilo na 8. srpna.

Nové skateparky od letoška slouží i v dalších městech Zlínského kraje. Od června je v provozu moderní sportoviště v Uherském Hradišti, od dubna v Kroměříži.

Reklama

Doporučované