Hlavní obsah

Otvírání zámků na čas, volby na letišti a běluha, ke které se nikdo nehlásí

Výběr událostí očima Pavla Lochaře.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události a zajímavosti vybíral editor Pavel Lochař.

Článek

Už před dvěma týdny jsme vás informovali o běluze u norských břehů, která měla na sobě připnuté špionážní zařízení. Kdo na zvíře kameru a další zařízení umístil, stále není jasné. Ruská armáda ani jiné organizace se ke kytovci nehlásí. Já radím zkusit zjistit, kdo špionážní zařízení vyrobil a rozšířit okruh pátrání… Třeba bylo, jako mnoho dalších věcí, z Číny…

Otevírání zámků bez klíčů na čas je novým hitem, jak trávit čas. Ti nejlepší to zvládnou i za jednu jedinou sekundu. Lockpickeři mají dokonce své mistrovství. To české republikové se uskuteční v polovině září. Kdejaký zloděj jim může závidět.

A rychlost ještě jednou. Správa železniční dopravní cesty má už jasno, kdy se v Česku začnou stavět vysokorychlostní tratě. Pozor, mělo by to být v roce 2025 a půjde o úseky mezi Prahou a Běchovicemi i Přerovem a Ostravou. Ať počítám, jak počítám, přijde mi, že se na takhle krátkém úseku rychlovlak ani pořádně nerozjede. Ale hlavní je, že už tu trať budeme mít.

Řešíte, co s posledním květnovým víkendem, jestli jet na výlet, exkurzi nebo zůstat doma a jít k volbám? Jeďte na letiště.

Letiště Václava Havla a Praha 6 za vás dilema vyřešily. Stačí mít voličský průkaz. Volební místnost bude v těsné blízkosti areálu letiště, v budově Střední odborné školy civilního letectví. Jak jednoduché je spojit příjemné s užitečným.

Reklama

Doporučované