Hlavní obsah

Ovčáček v Seznamu: Prezident nikdy Bradymu vyznamenání dát nechtěl

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Jiří Ovčáček a JIndřich Šídlo, rozhovor Seznam Zprávy s mluvčím prezidenta k aféře Brady

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Jindřich Forejt v telefonátu Jiřímu Bradymu neřekl, že dostane 28. října Řád T. G. Masaryka, tvrdí v rozhovoru pro Seznam Zprávy mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Forejt prý jen „indikoval některé údaje".

Článek

Vyznamenání Jiřímu Bradymu nikdo z prezidentské kanceláře neslíbil - a nelze tak překládat ani telefonát, který s panem Bradym vedl 12. října šéf prezidentského protokolu Jindřich Forejt, říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

„Mohu garantovat, že pan Brady v žádném seznamu vyznamenaných nikdy nebyl,” tvrdí Ovčáček. „Pan ředitel Forejt pouze indikoval některé údaje, jako to dělá každý rok.”

Manželé Bradyovi, kteří přiletěli v neděli večer do Prahy, ovšem tvrdí, že jim Forejt jasně sdělil: Jiří Brady dostane 28. října na Pražském hradě Řád T.G. Masaryka.

Na otázku, co přesně v telefonátu zaznělo, odpovídá Ovčáček, že je třeba se zeptat přímo Jindřicha Forejta, protože se „informace různí”. Nicméně: Jiří Ovčáček, stejně jako prezident Zeman, věří Forejtovi, že žádné vyznamenání Bradymu neslíbil.

Celý rozhovor s mluvčím prezidenta Jiřím Ovčáčkem připravujeme, sledujte náš web

Pusťte si video, co o slibu kolem státního vyznamenání říkal sám Jiří Brady po přistání na letišti v Ruzyni:

Reklama

Doporučované