Hlavní obsah

Ovečkin skákal do střel a lidé vyšli do ulic. Český hokejista popisuje, jak vyhrál Stanley Cup

Podívejte se na rozhovor s českým vítězem Stanley Cupu Jakubem Vránou.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Rozhovor s útočníkem Washingtonu Capitals a čerstvým šampionem Stanley Cupu Jakubem Vránou.

Článek

Nejslavnější hokejová trofej na světě dorazí po třech letech do České republiky, Stanley Cup domů přivezou 10. a 11. července ukázat jeho čerství vítězové z Washingtonu Jakub Vrána a Michal Kempný.

Právě útočník Vrána byl hostem Seznamu. „Je to paráda. Před očima si představuju celou sezonu, bylo strašně těžké se dostat do finále a pak ho vyhrát. Po pár letech to asi ocením ještě víc, ale teď si to užívám strašně moc,” řekl Vrána.

Ke slavné trofeji došel ve své první kompletní sezoně NHL, postupem času se stal pevnou součástí klubu. „Nebylo lehké se k tomu propracovat, musel jsem si projít nějakou svou cestu. Měl jsem výborné spoluhráče, držíme spolu. Nakonec jsme ukázali, že máme srdce. Vrátili jsme se v play off, i když jsme několikrát prohrávali. Ukázali jsme sílu,” řekl Vrána.

A vyzdvihl i svého spoluhráče a kapitána týmu Alexe Ovečkina. „Na něm osobně bylo vidět, jak moc to chce vyhrát. Lidé kolem se ho pořád ptali, kdy vyhraje Stanley Cup. Dravost na něm byla vidět, povzbuzoval nás i mimo led. Byl lídr, blokoval střely. Kluci se až divili, to nikdy předtím prý nedělal. Byl pro tým strašně platný, kluci kulili oči,” dodal Vrána.

Stanley Cup v Česku bude dva dny, Vrána se o něj podělí s Kempným. Kam ho vezme?

„Jedním z míst jsou Letňany, kde jsem s hokejem začínal. A chtěl bych ho vzít i na hřbitov, v sezoně mi zemřela babička. Je pár míst, kde ten pohár musím vzít. Ještě mám čas se rozhodnout,” prozradil český útočník.

Reklama

Doporučované