Hlavní obsah

Oživení hotelů? Potrubí s tučňáky v kavárně, ukazuje vítěz pandemie

Tučňáci vám plavou nad hlavou při kávě. Tak to vypadá, když spojí síly akvárium a hotel.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

Jeden z vítězů pandemie v ochraně zdraví i ekonomiky, Tchaj-wan, přišel s neotřelým tahem v byznysu: kombinací akvária a hotelu. Inspirace? Sci-fi román 20 tisíc mil pod mořem. Hostům v kavárně nyní nad hlavou plavou tučňáci.

Článek

Koho kdy lákalo užívat si pohled na exotická vodní stvoření třeba z pohodlí kavárny, tomu se právě splnil sen. „Tohle je poprvé, co jsme byli v kavárně a vidíme tučňáky, kteří nad námi plavou tunelem. Myslím, že je to unikátní, a jsem tím opravdu nadšená,“ popisuje své dojmy z první návštěvy hotelu sloučeného s akváriem dívka jménem Wu.

Akvárium za nápadem vidí i vědu

Síť tunelů pro tučňáky je pravděpodobně největší atrakcí hotelu Cozzi Blu. V rámci důmyslného marketingového tahu spojuje luxusní tchajwanský resort a tamní akvárium Xpark. Jeho pracovníci si prý od tunelů kromě získání dalších hostů slibují i nový způsob pozorování, jak se zvířata chovají, dodává portál Euronews.

„Díky tunelu se mohou vydovádět jak na souši, tak ve vodě. A potrubí je zároveň vyvedeno do naší kavárny jako její součást. Lidé se mohou dívat na tučňáky a popíjet u toho kávu,“ vysvětluje Athena Ku, mluvčí akvária Xpark.

Návštěva akvária v ceně noci za hotel

Klienti hotelu mají vstup do akvária v ceně jednodenního pobytu. Noc je vyjde na 170 dolarů, což je v přepočtu asi 3940 korun. A kdyby hosté třeba ani nechtěli opouštět pokoj? Kromě všudypřítomné námořnické a podvodní dekorace mají přímo naproti posteli televizi s živým přenosem do hlavní nádrže – mezi žraloky a manty.

Tchaj-wan je ve zvládání koronaviru, pokud jde o opatření pro ochranu zdraví svých obyvatel, ale i ekonomiky, mezi světovou špičkou. Podle agentury AP je to i proto, že se s virovými onemocněními typu SARS obstojně potýkal již dříve. Tamní zpravodajský server dodává, že ke dnešku má země v součtu za celou pandemii zhruba 550 případů nemoci covid-19 a sedm obětí.

Reklama

Doporučované