Hlavní obsah

Ozzy Osbourne trpí Parkinsonovou chorobou

Foto: Profimedia.cz

Ozzy Osbourne je známý svým výstředním vystupováním.

Reklama

Zpěvák Ozzy Osbourne, britská rocková legenda, informoval v úterý fanoušky o svém zdravotním stavu. V únoru minulého roku mu lékaři diagnostikovali Parkinsonovu chorobu poté, co po úrazu podstoupil operaci krku.

Článek

Podrobnosti o boji, který Ozzy Osbourne s nemocí svádí již 12 měsíců, sdělil spolu se svou ženou Sharon Osbournovou a dětmi Kelly a Robinem v úterý v televizní relaci Good Morning America. Zpěvák uvedl, že je pravý čas své fanoušky o nemoci informovat.

„Neumím lhát,“ uvedl Osbourne. „Nemohu dál chodit kolem horké kaše, došly mi výmluvy.“

Před rokem trpěl jednasedmdesátiletý zpěvák zápalem plic a při pádu ve svém domě v Los Angeles utrpěl těžké zranění krku. Poté mu lékaři diagnostikovali Parkinsonovu nemoc.

Zpěvák heavymetalové skupiny Black Sabbath již v dubnu odložil závěr svého turné. V současné době se léčí.

„Pocházím z dělnického prostředí, nesnesu představu, že bych lidi zklamal,“ řekl Osbourne. „Nesnáším, když nemohu dělat svou práci. Moje žena i děti chodí do práce a pomáhají mi. Jsem z toho smutný, protože se nemohu podílet na chodu rodiny,“ dodal.

Podle Sharon Osbournové její muž brzy navštíví specialistu na imunitu ve Švýcarsku.

Ozzy Osbourne se prý těší na svůj návrat na hudební scénu. „Potřebuji fanoušky k životu a doufám, že tu stále pro mě budou,“ uvedl. I jeho žena je o jeho brzkém návratu přesvědčena. „Brzy se vrátí a bude dělat to, co miluje,“ dodala Osbournová.

V lednu letošního roku vyjde Osbournova dvanáctá deska s názvem Ordinary Man. Na podzim vyšel první single Under the Graveyard, ve kterém se rocker zpovídá z divokého mládí.

John Michael Osbourne, přezdívaný Ozzy, se narodil v roce 1948 v britském Birminghamu. Proslavil se zejména vystupováním s heavymetalovou skupinou Black Sabbath, ze které byl v roce 1979 kvůli problémům s alkoholem a drogami vyloučen. Následně pokračoval na sólové dráze, jež trvá až do současnosti. Má pět dětí.

Reklama

Související témata:
Black Sabbath

Doporučované