Hlavní obsah

Pachatelem australského masakru byl děda rodiny. Zabil i čtyři děti. „Pokud se to mělo stát, měl na to právo,” řekl jejich otec

Pachatelem masakru v Austrálii je děda rodiny.Video: Reuters

 

Reklama

Pachatelem austalského rodinného masakru, při kterém zemřelo 7 lidí včetně 4 dětí, je podle vyšetřovatelů děda rodiny.

Článek

Za strůjce rodinného dramatu na jihozápadě Austrálie, kde policie v pátek nalezla těla sedmi zastřelených lidí včetně čtyř dětí, považují vyšetřovatelé dědu rodiny, který poté spáchal sebevraždu. Informovala o tom dnes agentura DPA.

Krveprolití se stalo v obci Osmington nedaleko města Margaret River v australském státě Západní Austrálie.

Podle policie zastřelil jedenašedesátiletý muž svou ženu, dceru a čtyři její děti, poté obrátil zbraň proti sobě. „Policie se nedomnívá, že by do případu byla zapletena další osoba,” prohlásil šéf západoaustralské policie Chris Dawson.

Aaron Cockman, otec zastřelených dětí, z nichž nejmladšímu bylo osm let, prohlásil, že se s ženou rozcházeli, proto se přestěhovala k rodičům. Ti mu poté zakázali se s potomky stýkat.

„Stále Petera miluji proto, kým byl. Kdyby nebylo jeho, neměl bych Katrinu, neměl bych žádné děti. Ten, kdo mi je vzal, není žádný náhodný člověk z ulice. Dal mi je a teď si je vzal. Pokud se to mělo stát, nikdo na to nemá větší právo,” řekl Cockman o svém tchánovi, který spáchal několikanásobnou vraždu.

Média událost považují za nejhorší střelecký masakr v Austrálii od roku 1996, kdy v Tasmánii střelec Martin Bryant zabil 35 lidí a dalších 23 zranil. Australská vláda následně přikročila k tvrdým opatřením, aby podobným incidentům zabránila. V rámci výkupu a konfiskace získala z rukou veřejnosti na milion pušek a pistolí a zároveň zpřísnila podmínky pro nákup zbraní. Bryant byl odsouzen na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Reklama

Související témata:

Doporučované