Hlavní obsah

Pacienti leží na chodbách, tvrdil Blatný. Není to pravda, brání se nemocnice

Foto: vláda.cz

Ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Reklama

Hradecká nemocnice se ohrazuje proti tvrzení ministra zdravotnictví Jana Blatného, že ukládá pacienty na chodbách.

Článek

Vláda ve čtvrtek rozhodla o tom, že uzavře některé okresy, včetně trutnovského v Královéhradeckém kraji. Když chtěl ministr zdravotnictví Jan Blatný ilustrovat, jak je situace v regionu vážná, popisoval neutěšený stav pacientů v přetížené hradecké nemocnici.

„Podle sdělení ředitele například hradecké nemocnice se pacienti musí ukládat mimo klasické pokoje třeba i na chodbách té nemocnice. Nemocnice je velmi přetížená. Podobně jsou na tom i ostatní nemocnice v tomto kraji,“ uvedl ministr.

Seznam Zprávy se informaci pokusily ověřit a nemocnice ji popřela. „Pacienti v žádném případě neleží na chodbách a je pro ně zajištěna péče odpovídající jejich zdravotnímu stavu,“ vyvrátil ministrova slova mluvčí Fakultní nemocnice v Hradci Králové Jakub Sochor.

Nemocnice je ale podle něj opravdu na hraně svých kapacit. Leží v ní přes 220 pacientů s covidem, z toho 60 na lůžkách intenzivní péče.

K ukládání pacientů mimo pokoje nemuseli přistoupit ani v žádné z pěti krajských nemocnic, uvedla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová.

Reklama

Doporučované