Hlavní obsah

Pacientka zemřela na poranění míchy, potvrdila policie. Sanitku řídil opilý šofér

U řidiče byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1 promile alkoholu v dechu a opakovaná dechová zkouška s výsledkem 0,86 promile alkoholu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Žena, která zemřela v pondělí po nehodě převozové sanitky, zesnula kvůli poranění míchy. Vyplývá to z předběžných výsledků pitvy, které ve čtvrtek zveřejnila plzeňská policie. Jednačtyřicetiletý řidič soukromé Dopravní zdravotní služby po nehodě „nadýchal”. Sedmašedesátiletá žena, kterou sanitka vezla do nemocnice na dialýzu, nebyla v době nehody připoutaná.

Článek

„V současné době prověřujeme veškeré okolnosti události, vyslýcháme svědky. Z předběžných výsledků soudní pitvy vyplynulo, že 67letá žena zemřela zřejmě na následky poranění míchy,” uvedla ve čtvrtek policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Dopravní zdravotní služba je jednou ze šestnácti poskytovatelů zdravotnické dopravní služby v Plzeňském kraji, s nimiž má VZP smlouvu na převoz pacientů. Tu má VZP také i s poskytovatelem zdravotnické záchranné služby. Smlouvy uzavírá na základě předem stanovených podmínek, všichni řidiči musí mít požadované kurzy.

Pondělní incident nechce VZP komentovat. „Případ je v šetření policie, která bude i následně konat na základě zjištěných skutečností,” řekl mluvčí VZP Oldřich Tichý. Řidič vozu bude zřejmě obviněn z usmrcení z nedbalosti.

Šéf Dopravní zdravotní služby Josef Kouba se nechtěl k případu vyjadřovat. Po nehodě ale řekl deníku Právo, že se jedná o pochybení jednotlivce. Na dlouhodoletého zaměstnance byl prý dosud spoleh.

K nehodě došlo v pondělí před pátou hodinou ranní na silnici I/27 nedaleko Kralovic, řidič jel s vozidlem Volkswagen Transporter směrem na Plzeň. „Při jízdě mu zřejmě náhle vyskočila z pravého silničního příkopu do jízdní dráhy srna a pro krátkou vzdálenost nemohl již střetu zabránit. S řidičem byla provedená dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1 promile alkoholu v dechu a opakovaná dechová zkouška s výsledkem 0,86 promile alkoholu,” sdělila Kořínková.

Žena nebyla v době nehody připoutaná. Primě ale řidič řekl, že ji před jízdou poutal.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Martina Brejchy záchranáři převzali ženu na výjezdovém stanovišti v Kralovicích, zhruba kilometr od místa nehody, v bezvědomí a nedýchající. Tam ji řidič sanitní služby převezl. Ženě už záchranáři nedokázali pomoct.

Reklama

Doporučované