Hlavní obsah

Padouch a zločinec? Herec Robert Jašków vám ukáže tvář, kterou neznáte

S Robertem Jaškówem do poetických i drsných Krkonoš a za kutilskou vášní, která je pro něj drogou.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Role drsných chlápků dokáže filmová a seriálová hvězda odhodit lusknutím prstů. Robert Jašków vás provede po klíčových místech svého života.

Článek

„Vůně opracovaného dřeva je pro mě droga,“ přiznává Robert Jašków s bruskou v ruce nad dohladka opracovanou dubovou deskou ve své dílně.

V pořadu Moje místa ukáže nejen kutilskou vášeň pro dřevo. Předvede i velmi netradiční Woodkopf - hru, kterou vymysleli Ivan Trojan a Ivan Řezáč. V ní je Robert několikanásobným mistrem světa.

Kamery Seznamu známý herec provedl také svým dětstvím v Peci pod Sněžkou. A mimo jiné prozradí, jak způsobil výbuch ve školní chodbě.

Robert ukáže i svou poetickou tvář - zavede vás na uzavřenou horskou louku, kam dlouhá léta jezdí na chalupu. „Je tu klid, ticho, borůvky i houby. Děti se tady učily lyžovat, když byly malé. Je tady všechno, na co si člověk vzpomene,“ vypočítává. A podíváme se s ním také do nejstaršího výčepu v Krkonoších.

S Robertovou rodinou se vydáme i na jejich oblíbenou horskou samotu. „Táhnu vás tam proto, že to je místo, které nesmazatelně patří do mého života.“ Uvidíte „jeskyni“ a „ponorku“, ale také to, jak i v českých horách počasí dokáže nepříjemně překvapit.

A protože není jen filmový herec, podíváme se i do zákulisí jeho domovské scény v pražském Švandově divadle. „Vždycky jsem chtěl pracovat v tom nejlepším divadle, a to dělám,“ říká. Shodou okolností přitom jako mladý bydlel jen pár metrů od jeviště, kde dnes hraje.

Pořad Moje místa sledujte premiérově každý pátek od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované