Hlavní obsah

Biatlonisté medaile nepřidali, Vítková dojela sedmá, Krčmář třicátý

Foto: Profimedia.cz

Vítková neudržela třetí místo po sprintu a skončila sedmá.

Reklama

Veronika Vítková dojela ve stíhačce sedmá, vyhrála Dahlmeierová. Mezi muži vládl Fourcade, Krčmář skončil třicátý.

Článek

Veronika Vítková neudržela skvělé třetí místo ze sobotního sprintu a ve stíhacím závodě na 10 kilometrů dojela po třech chybách sedmá. Druhé zlato bere Němka Laura Dahlmeierová. Z první medaile se radují Slováci, pro které stříbro získala Anastasia Kuzminová. Třetí dojela Francouzka Anais Bescondová.

Vůbec se nedařilo českým biatlonistům. Michal Krčmář vyjížděl z druhého místa, ale sedm chyb a nejpomalejší čas na střelnici ho odsoudily ke 30. příčce. Ondřej Moravec udělal ještě o jednu chybu víc a dojel 51.

Snowboardistka Šárka Pančochová na letošních olympijských hrách medaili nezískala, v disciplíně slopestyle skončila na 16. místě. Zlato obhájila Američanka Jamie Andersonová. Pančochové se příliš nepovedlo už první kolo, po kterém byla jedenáctá. Ve druhé jízdě navíc česká sportovkyně upadla a propadla se pořadím.

Rychlobruslařce Nikole Zdráhalové se dařilo, na trati 1500 metrů se těsně nevešla do první desítky a skončila na 11. místě. Vyhrála Nizozemka Ireen Wüstová.

Olympijský program jsme sledovali v online zpravodajství:

15:53 - Pro zlatou medaili si mezi skokankami na lyžích doletěla Lundbyová

Poslední zlatou medaili dnes získala norská skokanka na lyžích Maren Lundbyová, druhá skončila Němka Katharina Althausová a bronz uzmula pro Japonsko Sara Takahašiová.

15:18 - Sáňkařky mají za sebou dvě jízdy, Nosková skončila 27.

Po dvou jízdách vede obhájkyně zlata Němka Natalie Geisenbergerová. Na druhém místě je její reprezentační kolegyně Dajana Eitbergerová a bronzovou příčku zatím drží Alex Goughová z Kanady. Tereza Nosková je na 27. příčce a prakticky nemá šanci se dostat do finálové čtvrté jízdy, kam postupuje dvacet nejlepších.

15:00 - Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová si dojela pro skvělé 11. místo

Závod na 1500 metrů ovládla Nizozemka Ireen Wüstová, pro stříbro si dojela Japonka Miho Takagiová a třetí byla další Nizozemka Marrit Leenstraová. Češka Nikola Zdráhalová dojela na 11. příčce se ztrátou 3,68 sekundy.

14:25 - Z Prahy do Brna přijel na Olympijský festival speciální vlak Raška Expres

Podívejte se, kteří čeští olympionici se speciálním vlakem svezli.

Děda by byl dojatý, hlásil u Raška Expresu vnuk Mazoch.Video: Seznam Zprávy

14:05 - Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová průběžně pátá

Česká reprezentantka Nikola Zdráhalová vyhrála svou rozjížďku na 1500 metrů. Průběžně drží s odstupem 2,49 sekundy na Brittany Boweovou páté místo.

13:55 - Sáňkařka Nosková je po první jízdě 26.

Sáňkařky mají za sebou první jízdu. Vede Němka Natalie Geisenbergerová, která bude chtít pro německou výpravu napravit včerejší zaváhání Felixe Locha. Češka Tereza Nosková je na 26. příčce.

13:51 - Krčmář se na střelnici pral sám se sebou

Stíhací závod se podle Krčmáře rozhodl na první střelbě, kde udělal zbytečnou chybu. Další rány si na větru nedokázal pohlídat.

13:45 - Švýcarský curlingový tým postupuje do finále

Finále smíšených dvojic v curlingu si zahraje proti Kanadě Švýcarsko, které v semifinále porazilo Olympijské sportovce z Ruska 7:5.

13:36 - Čechům se dnes nedařilo, nejlepší Krčmář dojel třicátý

1. Martin Fourcade (1) 32:51,7, 2. Sebastian Samuelsson (1) +12,0, 3. Benedikt Doll (1) +15,1, 4. Tarjei Boe (3) +1:02,6, 5. Simon Schempp (3) + 1:02,7, ... 30. Michal Krčmář (7) +3:49,9, ... 51. Ondřej Moravec (8) +5:54,2.

13:32 - Fourcade první, Samuelsson překvapivě druhý, Doll třetí

Fourcade napravil zaváhání ve sprintu a je zlatý, pro stříbro si dojel fantastickým způsobem Švéd Samuelsson a bronz bere Doll. 

13:30 - Švéd Samuelsson bojuje o stříbro

Fourcade má zlato už jisté, o stříbrnou medaili se ale bude tvrdě bojovat. Samuelsson se totiž dotáhl na druhého Dolla. Krčmář udělal další chybu a je 30.

13:27 - Fourcade si nic nekomplikuje a jede si pro zlato

Fourcade neudělal ani na druhé stojce chybu a s obrovským náskokem vede. Druhý jede Doll, překvapivou medaili bude mít i Samuelsson. Ten má ze třetího místa náskok na čtvrtého Wegera téměř 40 sekund.

13:23 - Francouzský fenomén stupňuje tempo

Po 9,5 kilometrech vede Fourcade naprosto přesvědčivě. Z druhého místa na něj ztrácí Tarjei Boe skoro 40 sekund. Třetí je Samuelsson, ale veze si za sebou skupinu adeptů na bronz. Krčmář se pohybuje kolem 27. místa a Moravec je 46.

13:20 - Fourcade vyčistil terče a je první

První muž Světového poháru se dostal poprvé v závodě do čela. Peiffer udělal chybu a ztrácí z druhého místa 20 sekund. Třetí je Tarjei Boe. Krčmář krouží na třech trestných okruzích.

13:16 - Po sedmi kilometrech je v čele Peiffer, Fourcade útočí

Na dalším mezičase se Němci přeskupili. Stále vede Peiffer, druhý je ale už Schempp. Lesser se propadl. Třetí zatím Švéd Samuelsson. Z pátého místa ale už dotírá na vedoucí pozice Fourcade, má ztrátu sedmi sekund. Krčmář jede 19., Moravec udělal další dvě chyby a pohybuje se v páté desítce.

13:13 - Bezchybný Peiffer vede po druhé střelbě

Němec Peiffer znovu neudělal chybu a je první. Eberhard jednou netrefil a je na trestném kole. Druhý je se ztrátou devíti sekund další Němec Lesser a třetí Tarjei Boe. Krčmář tentokrát za nula a vyjíždí ze střelnice na 19. místě.

13:09 - Německá dominance pokračuje

V první čtyřce jsou na 3,4 km tři Němci - Peiffer, Doll a Schempp. O sekundu ale vede Rakušan Eberhard. Fourcade jednou chyboval a je s odstupem 25 sekund šestý. Krčmář 23. Moravec s jednou chybou 31.

13:07 - První střelbu nejlépe zvládl Eberhard, Krčmář dvakrát chyboval

Peiffer byl na první střelbě čistý, ale před něj se dostal ještě Eberhard. Krčmář udělal dvě chyby a je 22.

13:03 - Na prvním mezičase stále vede Peiffer

Němec Peiffer jede s náskokem šesti sekund na pětičlennou skupinu pronásledovatelů, ve které je Krčmář, ale i Fourcade.

13:00 - Stíhačka startuje a Michal Krčmář je na trati

12:53 - Krčmář bude bojovat o medaili, od 13 hodin jedou biatlonisté stíhačku

Ve 13 hodin se rozjede další velký závod pro české barvy - stíhačka biatlonistů na 12,5 kilometru. Z druhého místa do ní vystartuje Michal Krčmář, který bude stíhat se ztrátou čtyř sekund Němce Arnda Peiffera. Velcí favorité ale startují z dalších pozic, sedmý vyjede do závodu Simon Schempp, osmý Martin Fourcade a velké selhání bude chtít napravit Johannes Thingnes Boe z 31. místa.

12:42 - Na olympijský web zaútočili hackeři

Jihokorejci potvrdili, že na internetovou stránku olympijských her zaútočili při zahajovacím ceremoniálu hackeři. Po 12 hodinách se ji podařilo obnovit. Pořadatelé neupřesnili, kdo je za útok zodpovědný.

12:30 - Jedničkou v brankovišti bude Pavel Francouz

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač vsadí v Pchjongčchangu na Pavla Francouze. Brankář Čeljabinsku začne olympijský turnaj jako jednička.

12:18 - Jak vznikala „raškovka” i celá česká olympijská kolekce, přiblížila její spolutvůrkyně Míla Krejčová

Rozhovor s navrhářkou olympijské kolekce Mílou Krejčovou.Video: Seznam Zprávy

12:05 - Korejcům udělal radost boulař

Skončila druhá kvalifikace boulařů a první místo v ní obsadil Jihokorejec Dže Woo Čoi. Postoupil tak do odpoledního finále.

11:50 - Slovensko slaví první medaili, Vítková cítila únavu

Slovenka Kuzminová získala pro Slovensko první medaili. V cíli se s ní radovali i Rusové, kde se Kuzminová narodila. Vítková po závodě přiznala, že na ni dopadala únava a i kvůli tomu nedokázala udržet poslední střelbu.

11:41 - Tři biatlonové závody a tři zlaté medaile pro Německo

Němečtí biatlonisté jsou zatím na olympiádě fantastičtí. K Peifferovi se přiřadila se dvěma zlaty Dahlmeierová. Nejlepší Češka Vítková dojela se třemi chybami sedmá, Jislová (3) 23., Davidová (6) 25. a Puskarčíková (3) 32. Další favoritky výrazněji nezaútočily: Eckhoffová 9., Wiererová 15., Makarainenová 22. a Domračevová 37.

11:41 - Dahlmeierová má zlato, Kuzminová stříbrná a Bescondová bronzová

Němka Dahlmeierová si s velkým náskokem dojela pro zlato. Kuzminová v cílové rovince přesprintovala Bescondovou a bere stříbro. Vítková dojela sedmá.

11:38 - Slovenka Kuzminová bojuje s Bescondovou o stříbro

Zatímco o zlaté medaili pro Dahlmeierovou je už v podstatě jasno, velký boj se odehraje mezi Kuzminovou a Bescondovou o stříbro. Další biatlonistky jedou už s větším odstupem. Vítková stále sedmá, Jislová 24. a Davidová 26.

11:35 - Dahlmeierová si jede pro druhé zlato

Němka Dahlmeierová chybu neudělala a vede s obrovským náskokem 55 sekund před Kuzminovou. Vítková bohužel dvakrát chybovala a medailová naděje se rozplynula, po výjezdu ze střelnice je sedmá.

11:32 - Čtvrtá Bescondová stahuje Vítkovou

Bescondová stáhla třetí Vítkovou na čtyři sekundy. Za českou reprezentantkou se navíc tvoří silná skupina soupeřek s Herrmannovou nebo Olsbuovou. Davidová už čtyřikrát chybovala, ale drží se kolem dvacátého místa. Jislová 28.

11:29 - Sólo pro bezchybnou Dahlmeierovou, Vítková třetí

Dahlmeierová odstřílela první stojku bez chyby a vede o téměř 38 sekund. Druhá je Kuzminová, ta ale udělala dvě chyby. Třetí je znovu Vítková, která odstřílela čistě.

11:26 - Do čela se už dostala Slovenka Kuzminová

Na mezičase 5,6 kilometru vede Kuzminová, která se skvělým během dostala už i před Dahlmeierovou. Vítková je stále pátá, na třetí Bescondovou ztrácí 17 sekund. Jislová je 23., Davidová se kvůli dvěma chybám na střelnici propadla.

11:22 - Na střelnici se chybuje, stále vede Dahlmeierová

Na střelnici zesílil vítr a biatlonistky chybovaly. Dahlmeierová, Kuzminová i Vítková musely absolvovat jedno trestné kolo. Nejrychleji ho zvládla Dahlmeirová a je první, druhá Kuzminová a na třetí místo se překvapivě dostala čistá Švýcarka Cadurishová. Vítková je se ztrátou téměř 30 sekund pátá.

11:19 - Kuzminová na lyžích letí a je na mezičase před Vítkovou

Vítková se propadla na metě 3,6 kilometru na třetí místo. Druhá je Kuzminová, která běží fenomenálně a ztrácí jen 14,5 vteřiny na vedoucí Dahlmeierovou. Domračevová je už šestá.

11:16 - Po první střelbě vede Dahlmeierová, druhá je Vítková

Ze střelnice vyjela první Dahlmeierová, druhá je se ztrátou 17,8 sekundy Vítková. Třetí je už Kuzminová. Davidová udělala jednu chybu a je 16.

11:14 - Vítková se dotáhla na druhou Olsbuovou

Na prvním mezičase se Vítková posunula hned za Olsbuovou na druhém místě. Dahlmeierová zatím začala volně a pár vteřinek od startu už ztratila. Za čtvrtou Dorinovou-Habertovou se vytvořila větší skupinka.

11:12 - Všechny favoritky už vystartovaly

11:10 - Stíhačka žen začíná

11:01 - Favoritkou je Dahlmeierová, za Vítkovou vyrazí další skvělé biatlonistky

Vítková startuje se ztrátou 26 sekund na Němku Dahlmeierovou, před ní vyjede do závodu ještě Olsbuová. Z devátého místa vybíhá Domračevová, která startovala do stíhačky ze stejné příčky i v Soči a získala zlato. Třínáctá je velmi rychlá Slovenka Kuzminová. Další Češky startují později, Davidová 15., Jislová 23. a Puskarčíková 43.

10:49 - Biatlonová jízda pokračuje 

Nejočekávanější pondělní závody se blíží. V 11:10 startuje biatlonový stíhací závod žen na deset kilometrů a ze skvělé třetí pozice do něj vyběhne Veronika Vítková. Ve 13:00 se k nim připojí i muži. Z druhého místa do stíhačky na 12,5 kilometru odstartuje Michal Krčmář. V biatlonovém areálu Alpensia opět celý den foukalo, ale zdá se, že s blížícím se startem se vítr překvapivě uklidňuje.

10:40 - Za poděkování sponzorovi vyloučení, taková jsou marketingová pravidla na olympiádě

Když olympionik na Facebooku poděkuje sponzorovi, hrozí mu vyloučení. Takové je pravidlo č. 40.Video: Aleš Černý, Seznam Zprávy

10:31 - Milan Gulaš se v mixzóně neubránil slzám

„Strašně mě to mrzí, ale co se má stát, stane se,” řekl ke svému zranění, které ho vyřadilo z olympiády.

10:21 - Ghaňan na saních jde ve stopách jamajských bobistů

Jediný zástupce Ghany na zimních olympijských hrách Akwasi Frimpong se dnes představil v rozjížďkách skeletonistů. Ačkoliv v první z nich skončil 26. a ve druhé poslední, radost mu to nezkazilo. Včera navíc oslavil 32. narozeniny, a tak poslal fanouškům z „mrazivého Pchjongčchangu” pozdrav.

10:09 - Ženský hokej: Švýcarsko vede po 2. třetině nad Japonskem 2:0

Švýcarské hokejistky se po bezbrankové první třetině v druhé části prosadily hned dvakrát, v přesilovkách se dvěma brankami blýskla Benzová.

9:58 - Milana Gulaše do olympijského turnaje nepustí zraněné koleno

Včerejší nepříznivá zpráva pro český hokejový tým se potvrdila. Zranění kolene nejproduktivnějšího extraligového hráče se ukázalo jako závažné, a tak se Milan Gulaš na olympiádě v národním dresu neobjeví. Na soupisce ho nahradí třinecký Martin Růžička.

9:54 - „Byla to fakt bída. Jsem ráda, že se nikdo nezranil,” říká o těžkých větrných podmínkách Šárka Pančochová

9:46 - Sáňkaři mají za sebou trénink, Brožové devátí

Dnešní tréninkové jízdy sáňkařských dvojic ovládli Němci Toni Eggert a Sascha Benecken. Nejlepší Češi Lukáš a Antonín Brožovi dojeli ve čtvrté jízdě devátí, druhá česká dvojice Matěj Kvíčala s Jaromírem Kuderou skončila patnáctá.

9:32 - Předseda Mezinárodního olympijského výboru navštíví Severní Koreu

Po skončení olympijských her odcestuje předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach na jednání do Severní Koreje. Jde o pokračování dialogu mezi Severní a Jižní Koreou, který v Pchjongčchangu symbolizuje společný ženský hokejový tým obou zemí. Do dějiště olympiády dorazila i sestra severokorejského diktátora Kim Čong-una, ale dnes už z Pchjongčchangu odcestovala.

9:20 - Počasí trápilo olympiádu i v neděli, podívejte se ve videu

Pořadatelé zimních olympijských her musí kvůli špatnému počasí rušit závody.Video: AP, Reuters

9:04 - Silný vítr v Pchjongčchangu ještě neustal, podle organizátorů by se ale počasí mělo zlepšit

8:44 - Začíná zápas mezi švýcarskými a japonskými hokejistkami 

8:20 - Čeští hokejisté dorazili do olympijské vesnice. Prvními soupeři českých reprezentantů budou ve čtvrtek Korejci

8:10 - Snowboardistku Šárku Pančochovou při závodě trápil velmi silný vítr

Pančochová si na Instagramu postěžovala na špatné počasí, závod byl ale podle ní i přesto zábava.

Foto: sarkasnow/Instagram

Šárka Pančochová při závodě bojovala se silným větrem (obrázek: sarkasnow/Instagram).

7:57 - Fotoreport z kvalifikace snowboardistek, takto skákala vítězka Kimová

7:28 - Na U-rampě se v kvalifikaci nejvíce dařilo Američance Chloe Kimové, ta získala 95,50 bodu

Druhá byla Číňanka Liou Ťia-jü a třetí Haruna Matsumotoová z Japonska. Finále čeká snowboardistky v úterý a celkem do něj postoupilo 12 žen.

7:13 - Čtvrtý den olympiády bude patřit i hokeji. Na zápas se nyní připravují hokejistky ze Švýcarska a Japonska

Zápas začne v 8:40, ve 13:10 změří síly Švédky a Korejky.

6:53 - Českou republiku budou jako další reprezentovat biatlonistky 

Ženský stíhací závod v jihokorejském Pchjongčchangu začne v 11:10 středoevropského času.

6:25 - Krasobruslařka Mirai Nagasu se stala první Američankou, která na olympiádě skočila trojitý axel

Celkově se to americké sportovkyni povedlo jako třetí ženě v celé olympijské historii.

6:15 - Soutěž krasobruslařských týmů ovládli Kanaďané. Vyhráli čtyři disciplíny z osmi

6:05 - Čerstvá obhájkyně zlata ze Soči Američanka Jamie Andersonová

Šárka Pančochová ve snowboardové disciplíně slopestyle své 5. místo z předchozích olympijských her v Soči v Koreji neobhájila. Závod se jí nepovedl, jednou se jí nepovedl nájezd na můstek, jednou při skoku upadla.

Vyhrála Američanka Jamie Andersonová před Laurie Blouinovou z Kanady a Enni Rukajärviovou z Finska.

5:55 - Kvůli nepřízni počasí byl odložen závod obřího slalomu žen 

Závod v obřím slalomu, kterého se měla dnes zúčastnit i česká reprezentantka Ester Ledecká, byl kvůli špatnému počasí přesunut na čtvrtek.

Reklama

Doporučované