Hlavní obsah

Pandemie jako celoplanetární spiknutí. Natočili jsme konspirátora v covidáriu

Terén Kristiny Cirokové: Strávili jsme jeden den na jednotce intezivní péče v náchodské nemocnici s popíračem.Video: Kristina Ciroková, Jan Pospíšil, Seznam Zprávy

 

Reklama

Covid-19 je politickým nástrojem k zotročení lidstva, je přesvědčen Jakub Božek. Strávil tedy den na covidové jednotce intenzivní péče v náchodské nemocnici jako dobrovolník. S reportérkou Seznam Zpráv v zádech.

Článek

Jakub Božek vyslyšel výzvu zdravotníků, která zazněla v jednom z předchozích dílů publicistického pořadu Terén.

Reportérka Kristina Ciroková tehdy, z kraje února, natáčela ve zcela přetížené náchodské nemocnici. Mluvila s tamními zdravotníky v den, kdy se v Praze odehrála velká demonstrace proti nošení roušek a dalším restrikcím. „Ať přijdou pracovat sem, ať to vidí. Ať vidí, co se tady děje; myslím si, že by změnili názor a přestali by demonstrovat,“ svěřila se tehdy vrchní sestra COVID JIP Šárka Štěpánková.

Dvaatřicetiletý Jakub Božek se nemocnici ozval a projevil zájem přijít se přesvědčit na vlastní oči.

Božek nepopírá, že koronavirus existuje. Myslí si ale, že roušky a respirátory jsou spíše zdraví škodlivé a nesouhlasí ani s uzavíráním ekonomiky, škol a s dalšími vládními restrikcemi.

Mluví také o tom, že koronavirová krize je jedno velké spiknutí mocných. „Covid je používaný jako politický nástroj k přeměně ekonomiky a v podstatě se nadnárodní korporace snaží zničit národní státy, přivést je do bankrotu, zavřít ekonomiky. To znamená, že v podstatě my, když budeme závislí, tak prostě budeme otroci,“ popisuje Jakub Božek teorii, o jejíž pravdivosti je přesvědčen.

Podle průzkumu agentury STEM věří podobným konspiracím a dezinformacím 40 % Čechů. Nejčastěji si myslí, že virus byl uměle vytvořen, vláda úmyslně přehání rizika pandemie a nemocnice zveličují údaje o pacientech.

Co Jakub Božek v nemocnici zažil? O čem si povídal se zdravotníky? A změnilo mu to pohled na koronavirus?

Podívejte se v novém díle publicistického pořadu Terén v úvodním videu.

Reklama

Doporučované