Hlavní obsah

Pánové, umíte se udržovat in? Holič radí, jak na to

Holič radí: Jak se udržovat in?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Muži se čím dál tím více zajímají o trendy nejen v oblékání, ale také v celkovém vzhledu. A tak se vrhají do rukou lazebníků. Specializované salony, tedy barber shopy, praskají ve švech.

Článek

Čím to je, že si čeští muži oblíbili barber shopy? „Ve světě to fungovalo už dlouhá staletí. Nejstarší barber shop se datuje k roku 1805 a pochází z Anglie. Byla jen otázka času, kdy to přijde k nám. A u nás tato scéna začala před sedmi lety. Vrátila se renesance klasického českého holičství, ale v modernějším duchu. Protože i u nás má klasické holičství tradici,“ říká Tomáš Kucek z barber shopu. S nástupem žiletky, kdy se pánové mohli upravit doma sami, přicházely postupně obchody o práci.

„Dříve si u nás chlapi mysleli, že upravený chlap je oholený. Ale teď už postupně přešli na úpravu vousů,“ dodává Tomáš Kucek.

Smí do barber shopu ženy, nebo mají vstup zakázán? A jak vypadá úprava vousů? To nám pánové z holičství ukázali přímo ve studiu. Podívejte se na to v úvodním videu nad článkem. Jde o rozhovor z pořadu Rodinka, který vysílá Televize Seznam každý všední den od 9:00.

Návod, jak naladit Televizi Seznam, najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované