Hlavní obsah

Papež František dál dobývá internet, už má vlastní smajlíky

Papež František otevřel církev moderním technologiím a stále objevuje nové možnosti, jak oslovit co nejvíce lidí. Video: Josef Mačí

 

Reklama

Tvrdí, že nerozumí počítačům, ale používá Twitter, Instagram i Google Hangouts. Nově promluvil na platformě TED Talks.

Článek

Papež Fantišek promluvil ze záznamu jedné z konferencí TED Talks a jeho vystoupení se objevilo i na stejnojmenné populární internetové stránce. Papež se tak připojil mimo jiné k bývalému americkému prezidentovi Billu Clintonovi nebo frontmanovi kapely U2 Bonovi, kteří se na TED Talks již objevili.

Platforma, která podle svého hesla publikuje „myšlenky hodné šíření”, nabízí přednášky známých lidí prostřednictvím videozáznamu v délce do 18 minut.

Papež: „S mocí roste odpovědnost"

Papež František apeloval ve vystoupení na mocné lidi světa. Vyzval je k zodpovědnému a pokornému životu.

„Prosím, dovolte mi, abych to řekl nahlas a jasně: Čím mocnější jste, tím větší vliv má vaše jednání na životy lidí a tím větší je vaše zodpovědnost, abyste se chovali pokorně,” řekl papež ve videu.

Papež František sdílel důležité myšlenky o moci a pokoře. Podívejte se na celé jeho TED Talk video. (Odkaz v tweetu.)

Twitter, Instagram i emoji

Podobná poselství publikuje hlava katolické církve i na svých twitterových účtech. Devět jazykových mutací sleduje přes 30 milionů lidí.

Současná hlava církve je aktivní také na Instagramu. V roce 2013 překvapil selfie s italskými studenty. I když o sobě tvrdí, že počítačům nerozumí, používá k videorozhovorům aplikaci Google Hangouts a k věřícím promlouvá přes YouTube.

Papež František se rozhodl být k věřícím blíž i prostřednictvím jejich chatových aplikací. Vatikán připravil loni aplikaci Popemoji - smajlíky s tváří papeže, kterými můžete doprovodit právě zprávy v chatu.

Reklama

Související témata:

Doporučované