Hlavní obsah

Pár musel ukončit svatební cestu a vyrazit vstříc nákaze

Svět bez obalu: Pár musel ukončit svatební cestu, aby mohl pomoci v boji proti nákaze covid-19. Oba novomanželé jsou totiž zdravotníci.Video: Milan Šíma

 

Reklama

Novomanželé jsou oba zdravotníci: On pracuje jako lékař, ona je zdravotní sestra. Kvůli pandemii jsou z nich teď spíš kolegové, smějí se. Ale prý jsou alespoň pořád spolu.

Článek

Arménští novomanželé Kantariovi - Georgy a Tatev - pracují jako lékař a zdravotní sestra. Vzali se nedávno a líbánky jim zrovna nevyšly. Museli si je zkrátit. Ze svatební cesty se vrátili rovnou do nemocnice, kde se starají o pacienty, kteří jsou s nemocí covid-19 ve vážném stavu.

„Samozřejmě, že nikdo nemohl vědět, že se něco takového stane, že lidé budou muset projít něčím takovým a že lékaři budou muset pracovat tak tvrdě. Nikdo to nemohl tušit. Ale my to zvládneme, když si budeme navzájem pomáhat,“ věří Georgy Kantaria.

A jeho žena Tatev dodává: „Manžel léčí pacienty a já mu pomáhám jako sestra. Neočekávala jsem, že to bude takhle… Jsme teď spíše kolegové než rodina, ale aspoň jsme pořád spolu.“

Oba se starají o 19 pacientů, kteří onemocněli nemocí covid-19, a to v hotelu, který byl přeměněn na nemocnici.

Podrobnosti v úvodním videu. Reportáž je součástí pořadu Svět bez obalu, jehož archiv najdete tu.

Reklama

Doporučované