Hlavní obsah

Parádně nastartovaná kariéra v Premier League i podmínka za rvačku. Kdo je liberecká posila Aarons?

Rolando Aarons je po Tomáši Rosickém dalším hráčem, který posílil český tým přímo z Premier League.Video: FC Slovan Liberec, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Fotbalový Liberec na závěr tuzemského přestupního okna přivedl na půlroční hostování posilu z Premier League. Seznamte se s dvaadvacetiletým Rolandem Aaronsem, který může Slovanu pomoci už v neděli proti pražské Dukle.

Článek

Co má společného Tomáš Rosický a Rolando Aarons? Oba přišli do české ligy přímo z Premier League. Zatímco bývalý kapitán české reprezentace ve Spartě kariéru dohrával, tak dvaadvacetiletý rodák z Jamajky by chtěl v Liberci kariéru nastartovat.

Extrémně rychlý křídelník Aarons naskočil do Premier League za Newcastle už v osmnácti letech a hned ve druhém startu za United si připsal gól a asistenci proti Crystal Palace. Jenže od té doby i vinou zranění a sestupu Newcastlu do Championship odehrál v Premier League už jen dalších šestnáct zápasů. A na hostování v italské Veroně přidal letos na jaře dalších 11 zápasů v Serii A.

„Na jeho pozici máme velkou konkurenci. Myslím, že má Rolando potenciál, ale potřebuje hrát zápasy, aby získal sebedůvěru,“ okomentoval Aaronsovo hostování kouč Newcastlu Rafael Benítez pro BBC.

Přesto je potřeba zdůraznit, že španělský trenér dal Aaronsovi za poslední dva roky šanci v základní sestavě Newcastlu pouze ve dvou ligových zápasech.

Na druhou stranu Liberci jej doporučil slovenský brankář Martin Dúbravka, který ve Slovanu působil v minulosti a s Aaronsem trénuje od začátku letošního roku, kdy přestoupil do Anglie z pražské Sparty. „Sdělil nám na něho pozitivní reference a zároveň mu poskytl základní informace o našem klubu a městě," uvedl slovenský kouč Liberce Zsolt Hornyák pro klubový web.

Mládežnický reprezentant Anglie se před začátkem letošní sezony Benítezovi nevešel na soupisku pro Premier League a vzhledem k tomu, že v elitních evropských ligách skončilo přestupní období o dva týdny dříve než v České republice, tak neměl Newcastle příliš možností, kam poslat své nadějné levé křídlo.

Ostatně některá britská média označila Aaronsovo hostování v Liberci jako bizarní, protože na Slovan chodí v průměru okolo čtyř tisíců diváků na zápas. Navíc Aarons měl původně hostovat v bulharské lize, ale tam se uzavřelo přestupní okno ještě o několik dní dříve. „Trenér Newcastlu Benítez pro něho hledal herní uplatnění. Pomohlo nám, že jsme v Česku ještě neměli uzavřené přestupní okno,“ přiznal sportovní ředitel Liberce Zdeněk Koukal.

Každopádně celá česká liga získala v Aaronsovi velký tahák. Rodáka z Jamajky sleduje na Twitteru necelých 94 tisíc účtů. Pro srovnání Spartu, Slavii, Plzeň a Baník Ostrava sleduje dohromady 76,8 tisíce uživatelů sociální sítě Twitter.

O Aaronsovi si ale můžete dohledat i informace, které s fotbalem tak úplně nesouvisí. V listopadu třiadvacetiletý ofenzivní hráč si totiž momentálně odpykává podmínku za rvačku. Celý incident se odehrál v roce 2016, když fotbalista s rodinou slavili první narozeniny jeho dítěte v jednom klubu v Newcastlu.

Zajímavostí je také fakt, že se do incidentu zapojila Aaronsova matka, která také vyvázla rovněž s podmínkou. Nová posila Liberce ale navíc musela odpracovat 100 hodin veřejně prospěšných prací.

Premier League a Serií A ošlehaný fotbalista se starty v anglické reprezentaci do 20 let může zažít premiéru v české lize už v neděli na Julisce proti Dukle.

Reklama

Doporučované