Hlavní obsah

Pardubice zbourají bývalou restauraci Bobr v lesoparku na Dukle

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Město Pardubice nechá zbourat bývalou restauraci Bobr v lesoparku na Dukle. Objekt je starý, léta nevyužitý a nepůjde opravit. Demolici schválili zastupitelé na čtvrtečním jednání.

Článek

„Teď se bude dělat projektová dokumentace, aby se mohla vysoutěžit firma. Bude záležet na finančním krytí, podle toho se demolice provede. O tom se můžeme bavit po schválení rozpočtu,“ řekl mluvčí radnice Radim Jelínek.

Stav objektu posoudili odborníci, protože město chtělo vědět, jestli budovu bude možné přestavět na zvířecí útulek. Ukázalo se, že bývalá restaurace je po letech, kdy byla prázdná, natolik degradovaná, že její modernizace už možná není.

V objektu bývala kromě restaurace třeba i diskotéka. Město stavbu získalo spolu s okolními pozemky v roce 2015 od TJ Lokomotiva. Sportovní organizace městu dlužila 3,2 milionu korun, radnice dluh vymazala výměnou za nemovitost v lesoparku.

Město pak zvažovalo, že objekt využije pro volnočasové aktivity, později se o jeho provoz zajímaly soukromé subjekty, například spolek Aikido tam chtěl mít tělocvičnu. Žádný projekt se neuskutečnil, mimo jiné proto, že přímo k budově nelze přijet autem.

Za údržbu bývalé restaurace teď město platí 100.000 korun ročně. Po demolici by na pozemcích mohlo vzniknout například hřiště nebo venkovní tělocvična. Projekt by byl v kompetenci městského obvodu V.

Lesopark na Dukle prošel v roce 2015 úpravami za 20 milionů korun, je tam běžecká dráha o délce 1,5 kilometru. Jsou tam i dvě venkovní posilovny z masivního dřeva, na jeho okraji je výběhová loučka pro psy. Dětské hřiště v blízkosti Bobra město neobnovovalo s odůvodněním, že je na dopravním hřišti, který je v lesoparku nedaleko. Dopravní hřiště je otevřené od jara do podzimu.

Reklama

Související témata:

Doporučované