Hlavní obsah

Paroubek by mohl v Ostravě za ČSSD kandidovat do Senátu

Bývalý předseda ČSSD a někdejší premiér Jiří Paroubek by mohl v Ostravě letos na podzim kandidovat za sociální demokraty do Senátu. Po čtyřech letech by se tak mohl vrátit do vysoké politiky.

Reklama

Článek

Jiří Paroubek by měl kandidovat na Ostravsku do Senátu za ČSSD. Podle informací serveru iDnes.cz, který celou zprávu přinesl, má bývalý muž číslo jedna sociálních demokratů podporu čtyř stranických buněk v regionu. Jeho nominaci potvrdil ostravský okresní výkonný výbor a městské organizace Výškovice II, Zábřeh I a Starý Zábřeh. O schválení kandidatury pak měl požádat předsednictvo strany bývalý poslanec Adam Rykala.

Paroubek byl ohledně své kandidatury ale zdrženlivější: „Je předčasné se k tomu vyjadřovat. Bude ještě tolik rozhodovacích úrovní, bude to tak na 14 dní. Zatím jsem pochopil, že to chtějí členové a snad i okresní výbor v Ostravě.“

Z ČSSD nyní pětašedesátiletý Paroubek vystoupil v říjnu 2011 a založil stranu Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21), která ve volbách neuspěla. Z politiky definitivně odešel v roce 2014.

Reklama

Související témata:

Doporučované