Hlavní obsah

Paroubek tuší, že jeho příjmy teď bude zkoumat policie

Jiří Paroubek.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Manželka neunesla mou kandidaturu do Senátu, protože už u toho není,” reaguje expremiér na obvinění své partnerky, že domů nosil milionové nelegální příjmy.

Článek

Bývalý premiér a lídr ČSSD Jiří Paroubek předpokládá, že po výrocích jeho manželky Petry budou rodinné příjmy a majetky zřejmě zkoumat kriminalisté.

„Policie se musí takovými záležitostmi zabývat. Stejně, jako když někdo řekne – on zaškrtil babičku a zakopal ji na zahradě, tak se tím policie musí zabývat a překopat zahradu,” řekl Paroubek dnes během své senátní kampaně v Ostravě s tím, že on sám se vyšetřování nebojí.

Podle své manželky Petry Paroubkové, s níž se právě rozvádí a soudí o výživné na dceru, dostával expremiér milionové částky, které nechodily přes bankovní účet. Paroubková výbušnou informaci sdělila v nedávném rozhovoru pro Seznam s tím, že podle ní to určitě nebyly legální příjmy.

Jiří Paroubek dnes obvinění své manželky označil za lež a žádá po ní, ať předloží důkazy. „Já se tím nechci zabývat. Ona prostě neunesla některé věci a kromě jiného neunesla ani moji kandidaturu do Senátu. Myslela, že už jsem vyřízený – a tak to zatím nevypadá. Řekla si – když už nejsem u toho, tak ať u toho není ani nikdo jiný,” popisuje Paroubek, jaká pouta dříve držela jejich vztah pohromadě.

Expremiér se domnívá, že manželka se takto snaží ovlivnit říjnové volby. Paroubek kandiduje jako nezávislý v Ostravě do Senátu. „Musím říct, že voliči to řeší a ptají se na to. A až překvapivě ve vztahu k mé bývalé manželce. Jednoznačně ji odsuzují,” říká tradičně sebevědomý politik.

Paroubková ve zmíněném rozhovoru také řekla, že neví, za co její manžel peníze získával. Uvedla, že svá slova může podepřít důkazy, které zčásti čerpá z deníku, jenž Paroubek zapomněl v jejich domě v Řecku. Dramaticky dodala, že s policií odmítla spolupracovat kvůli obavám o svůj život.

Reklama

Doporučované