Hlavní obsah

Pašeráci na útěku hodili do oceánu 600 kilogramů kokainu

Pašeráci při útěku před námořnictvem hodili do oceánu 600 kilogramů kokainu.Video: AP

 

Reklama

Australské námořnictvo ve spolupráci s federální policií zadrželo dva muže podezřelé z pašeráctví. Do země se podle úřadů pokusili dostat více než 600 kilogramů kokainu. Při pokusu o útěk náklad hodili do oceánu.

Článek

Australské bezpečnostní složky dvojici mužů zadržely poblíž pobřeží Nového Jižního Walesu na východě země. V momentě, kdy se k jejich plavidlu začaly přibližovat, muži se pokusili uniknout a celý náklad, více než 600 kilogramů kokainu, hodili do oceánu.

Námořnictvu se balíky s drogou podařilo z vody vytáhnout. Odkud drogy do Austrálie mířily, policie neví. Muži pouze přiznali, že spolupracují se zahraničními partnery.

Podle agentury AP jsou podezřelými třiapadesátiletý Anthony Draper a šestatřicetiletý Dru Baggaley. Oba čelí obvinění z pašeráctví a držení drog za komerčním účelem. Hrozí jim až doživotí.

Mladší z obou obviněných byl v souvislosti s drogami trestán už v minulosti. Společně se svým bratrem, dvojnásobným olympijským stříbrným medailistou v rychlostní kanoistice Nathanem Baggaleym, si odseděl více než dva roky za výrobu 18 tisíc tablet extáze a pokus o produkci pervitinu.

Reklama

Související témata:

Doporučované