Hlavní obsah

Pasta la vista! Ke slavným hláškám přidal komentátor Záruba další. Kam na ně chodí?

Pusťte si rozhovor s Robertem Zárubou o jeho hláškách.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Hlášky komentátora České televize Roberta Záruby k zápasům národního týmu už patří. Včera po gólu Davida Pastrňáka přidal další. Má hlavní tvář hokejového zpravodajství na České televizi hlášky předem připravené?

Článek

Hláška Rachna kachna v semifinále mistrovství světa v roce 2010 už zlidověla. Robert Záruba tehdy přiznal, že šlo o spontánní myšlenku.

Ve čtvrtečním zápase s Rusy přidal Záruba další spojení, které se do pamětí hokejových fanoušků zaryje. „Pasta la vista!” zvolal Záruba v prodloužení, když posila z NHL David Pastrňák vstřelil vítězný gól.

Záruba v rozhovoru pro Seznam přiznal, že to nebyl jeho originální nápad – už toto spojení dříve slyšel. Zároveň ale před zápasem neplánoval, že by pochvalu Davida Pastrňáka v komentáři použil.

Ještě jeden slovní obrat zaujal. Podle Záruby by kolem obránce Radko Gudase kromě ruských hokejistů neprojeli ani Noční vlci. Tohle srovnání se nabízí kvůli tomu, že ruští motorkáři Českou republikou projížděli v úterý. V tomto případě už Záruba při komentáři zareagoval čistě spontánně.

„Přišlo mi to zábavné, když u nás projížděla tahle skupina. Přišlo mi to jako dobrý příměr,” popisuje Záruba. Že by ale jeho poznámka měla hlubší význam, to komentátor vyvrátil.

Výběr některých hlášek Roberta Záruby

„Přepište dějiny, Česká republika vyhrála zimní olympijské hry v ledním hokeji.“

„Takhle pálí Guma.“

„Rachna, kachna to to letělo.“

„Kdo jiného na sklo tlačí, sám poté krvácí.“

„Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje, jsme olympijští vítězové.“

„Vítej, zlatý hattricku.“

Podívejte se na průvodce pro hokejového fanouška na mistrovství světa

Průvodce hokejového fanouška.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované