Hlavní obsah

Pastýř ovcí zavraždil v Gruzii tříčlennou americkou rodinu

Gruzii šokovala vražda mladého amerického páru.Video: Milan Šíma, RFL/RE

 

Reklama

Gruzínský pastýř ovcí byl obviněn z vraždy amerického páru a jejich syna. Vražda vyvolala v Gruzii velké pohoršení. A to i proto, že mladí Američané byli v oblasti velmi oblíbení. Často se velmi nezištně snažili místním obyvatelům pomáhat.

Článek

Záchranáři našli těla Ryana Smithe, jeho ženy Lory a jejich syna v odlehlé části západní Gruzie minulý týden. O několik dní později pak obvinili devatenáctiletého místního pastýře ovcí z jejich vraždy.

Americká rodina si založila v Gruzii firmu, která kupovala koberce od místních tkalců. Na archivních záběrech v úvodním videu hovoří Ryan Smith v místním rádiu o svém životě v Gruzii. Pár se do Gruzie přestěhoval z Kalifornie v roce 2006 a dostal v zemi dokonce občanství. Ryan a Lora byli hluboce věřící křesťané a místní lidé je měli ve velké oblibě.

Podle posledních informací se mladý honák k vraždám už přiznal. Důvodem měla být hádka, ke které mezi rodinou a jím došlo. V policejní zprávě se o důvodech hádky nemluví, ale noviny Georgia Today uvedly, že měl mladík sexuálně obtěžovat Loru Smithovou.

Reportáž je součástí pořadu Svět bez obalu. V TV Seznam jej můžete v premiéře vidět každou neděli od 20:30.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované