Hlavní obsah

Únosce čtyřleté dcerky zmizel. Policie ho nemůže dopadnout

Záhady Josefa Klímy: Vývoj v příběhu únosu čtyřletého děvčátka. Kdo je ve skutečnosti muž, který svou dcerku unesl?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tvůrci pořadu Záhady Josefa Klímy se vracejí k příběhu z konce ledna. Policie tehdy vyhlásila pátrání po osmačtyřicetiletém muži, který unesl svou malou dceru Marii.

Článek

Před dvěma týdny jsme poprvé vyzývali diváky, aby policii pomohli najít Vladimíra Žišku, který protiprávně unesl svou čtyřletou dcerku svěřenou soudem do péče její matky.

Policie sice vyhlásila pátrání, ale nedostala se dál než my: K jistému Robertu Jandovi z organizace Liberty for Family, přes kterého Vladimír Žiška komunikuje s veřejností. Robert Janda popřel, že by Tomáše Žišku ukrýval, ale jeho nezákonný postup obhajuje.

Názory znalců i soudu, který dokonce zakázal Vladimíru Žiškovi styk s dcerkou úplně, jsou prý chybné, a proto se otec rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou, aby dcerku ochránil od případného týrání v rodině matky.

My ale neřešíme otázku, zda dítě patří matce, nebo otci. Chceme jen pomoci policii najít dítě i otce, který se s ním nezákonně skrývá.

Mezitím jsme však vypátrali další informace, které důvěryhodnost Vladimíra Žišky výrazně zpochybňují. Jakou má pověst mezi lidmi v oboru, v němž podniká? Komu vyhrožoval a čím? Jak a proč se angažoval v neonacistickém hnutí?

Odpovědi na tyto otázky dost možná souvisejí s tím, proč ho policie ani po dvou měsících nemůže najít a holčičku vrátit matce.

Podrobnosti v úvodní reportáži, která je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod zde.

Záhady Josefa Klímy (celý pořad): Vývoj v příběhu unesené Marušky, zpackaná vlaková loupež a glosy Jana Pirka a Daniela Kroupy.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované