Hlavní obsah

Pátrání na místě požáru u Prahy. Do hořící lakovny se nejspíš vrátil dělník, teď je nezvěstný

Požár haly ve Zvoli: Muž, kterého záchranáři pohřešují, byl podle místních dělník z Ukrajiny. Žil a pracoval tu několik let.

 

Reklama

Ve Zvoli u Prahy hořela v noci na úterý hala lakovny. Chybí jeden z dělníků, ale neví se, jestli byl opravdu uvnitř.

Článek

Požár lakovny, který v noci na úterý probudil Zvoli u Prahy, nejen způsobil škody odhadované na 100 milionů korun, ale má také nejspíš i jednu oběť.

Záchranáři to však potvrdí, či vyvrátí, teprve až budou moci místo požáru celé prozkoumat. To bude nejdřív v úterý večer, možná až ve středu.

Požár vypukl v hale velké přibližně 15 krát 70 metrů před třetí hodinou ráno. V té době byli v hale na noční směně čtyři lidé, kteří měli právě ve tři ráno končit.

Podle svědků lidé z noční vyběhli z haly, když ucítili kouř. Jeden se ale dovnitř vrátil a rychle postupující požár ho zřejmě na místě uvěznil.

„My teď nemůžeme stoprocentně potvrdit, zda tam je. V hale stále hoří a čekáme na povolení statika, kdy budeme moci dovnitř. Teprve až prohledáme celou halu, budeme vědět, jestli tam zůstal," řekl na místě mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Muž, kterého záchranáři pohřešují, byl podle místních dělník z Ukrajiny. Žil a pracoval tu několik let.

Při zásahu byli také vážně zraněni dva lidé. Jeden z nich je zasahující hasič, na něhož se podle informací od místa požáru zřítila v hale hořící konstrukce. Záchranáři ho museli na místě desítky minut resuscitovat a nyní je ve velmi vážném stavu v nemocnici. Druhou zraněnou byla žena, která na tom ale byla lépe, se záchranáři komunikovala.

Příčinu požáru zatím hasiči neznají. Předpokládají, že první poznatky budou mít za několik dní.

Reklama

Související témata:
Lakovna

Doporučované