Hlavní obsah

Patří mezi nové hvězdy. Hudbou se u nás dá uživit, řada umělců prská a schovává se za alternativu, říká DJ NobodyListen

Podívejte se na rozhovor s DJ NobodyListenem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Festivalovou Výzvu přijal Jakub Strach alias NobodyListen: Teprve čtyřiadvacetiletý DJ, moderátor a hudební producent plní svými akcemi sportovní stadiony a skládá hudbu do reklam zvučných značek i pro film. Kde se vzal jeho úspěch?

Článek

„Nesmíte splývat. Jsou tady stovky mladých lidí, kteří se snaží přizpůsobovat a hrají aktuální trendy. Snažím se vybočovat, nebát se experimentovat,“ říká Jakub Strach s tím, že v současnosti je doba, kdy je velmi jednoduché uspět u hudebního publika a stát se DJem.

„Pomohlo mi i to, že jsem byl velmi naivní dítě a neměl jsem plán B. Doma na to měli v počátku trošku jiný názor. Začalo se to měnit s tím, když se mi začalo dařit,“ popisuje své začátky. Opravdu se ale dá uživit hudbou?

„Jsem o tom přesvědčený. Nesnáším cokoliv, co se dá označit za alternativu. Mám pocit, že je to nálepka. Nemyslím to na někoho konkrétně, hodně lidí v České republice se schovává za tohle označení. Bojí se a tvrdí, že nechtějí dělat s brandem, jenže pak prskají,“ má výhrady k některým umělcům na české scéně.

Je dnešní hudba o nenávisti?

„Mám image celkem slušného kluka. Snažím se vystupovat na sítích tak, že mě sledují mladí lidé a děti. Je to občas zavazující, protože rap je velmi specifický žánr. Je ale naprosto děsivé, co mi píšou čtrnáctileté děti za texty. Jsou tam úryvky, že se chtějí zfetovat a tak. Nechci propagovat tyhle věci,“ tvrdí Strach.

Opravdu jsou Češi šílení? Podaří se mu uspět i mimo naši zemi? Je to jednodušší v tom, že jeho hudba nemá slova? A uzavíráme se do nálepek? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované