Hlavní obsah

Náhrada za Krnáčovou. Patrik Nacher byl zvolen pražským lídrem hnutí ANO do podzimních komunálních voleb

Foto: Zuzana Lachnitová, Seznam Zprávy

Reklama

Již před vyhlášením výsledků byl považován Nacher za favorita. V primárkách porazil náměstkyni primátorky Evu Kislingerovou a dva pražské radní, Karla Grabeina Procházku a Libora Hadravu.

Článek

Lídrem hnutí ANO pro podzimní volby do pražského zastupitelstva bude poslanec a pražský zastupitel Patrik Nacher. O lídrovi hlasovali členové hnutí od čtvrtka do dnešních 14:00, volební účast byla 63 procent.

Krnáčová nebude už kandidovat. Její místo převezme Nacher. Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

„V primárních volbách zvítězil Patrik Nacher. Stává se tak oficiálně zvoleným kandidátem na lídra pro podzimní komunální volby. Tohoto kandidáta ještě musí potvrdit krajský sněm a celostátní předsednictvo,” řekl krajský manažer hnutí ANO Martin Haushalter. V dopise adresovaném členům hnutí jej podpořila i primátorka Adriana Krnáčová.

Krnáčová se o pozici v čele kandidátky neucházela. Na začátku dubna oznámila, že chce s politikou úplně skončit a být pouze řadovou členkou hnutí.

V Praze společnou kandidaturu do komunálních voleb ohlásily TOP 09 a hnutí STAN. Jedničkou kandidátky by měl být europoslanec a předseda TOP 09 Jiří Pospíšil a lídrem za STAN bude právnička Hana Marvanová. Lídra si už vybrali také Piráti, a to Zdeňka Hřiba. KDU-ČSL povede do voleb radní Jan Wolf, komunisty Marta Semelová.

Poslední komunální volby v Praze na podzim 2014 vyhrálo ANO se ziskem 17 zastupitelů v pětašedesátičlenném zastupitelstvu. Těsně za ním se 16 křesly skončila dosud vládnoucí TOP 09. Po osmi mandátech získaly Trojkoalice, ODS a ČSSD. Piráti mají stejně jako KSČM čtyři křesla. Od voleb v metropoli vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice.

Reklama

Související témata:

Doporučované