Hlavní obsah

Pauhofová: Politická nezkušenost je pro prezidentku Čaputovou výhoda

Dvě minuty z Výzvy s Táňou Pauhofovou: o slovenské politice a prezidentce Čaputové.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejen česká, ale i slovenská společnost je velmi polarizovaná, vysvětluje ve Výzvě slovenská herečka Táňa Pauhofová. Patří k umělcům, kteří se politicky angažují. Jako řečník loni vystoupila na pódiu při demonstracích po vraždě novináře Jána Kuciaka nebo při protestu k výročí listopadové revoluce.

Článek

„Je hrozné, že až taková tragédie donutila lidi vylézt z ulity a začít se zajímat o to, co se děje mimo jejich komfortní zónu. Ale vražda Jána Kuciaka a věci, které začaly vyplouvat na povrch, byly tak hrozné, že se před tím dalo jen velmi těžko skrývat,“ komentuje Pauhofová masové demonstrace, které na Slovensku vedly k rezignaci premiéra Fica a zvolení právničky Zuzany Čaputové prezidentkou.

Celý pořad Výzva s Táňou Pauhofovou:

Výzva: Chtěla bych hrát Bonda. Táňa Pauhofová o špionážním seriálu z dob socialismu i tlusté čáře za komunismem.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Kritici Čaputové, která nedávno přijela na svou první zahraniční návštěvu do Česka, vyčítají, že je politicky nezkušená. Pauhofová si ale nemyslí, že by to byl handicap.

„Být politicky zkušený je dvojsečná zbraň. Pokud půjde cestou, kterou deklarovala, že chce jít, tak politická nezkušenost pro ni bude jen výhoda,“ myslí si.

Pauhofová poskytla Seznamu rozhovor na filmovém festivalu v Karlových Varech, kde představovala špionážní seriál Bez vědomí z doby sametové revoluce v Československu. Série HBO bude mít premiéru na podzim, v době 30. výročí listopadových událostí.

Čím je podle ní drama Bez vědomí tak autentické s dobou, o které pojednává? Jak vzpomíná na své dětství před listopadem 1989? Dokázalo se Slovensko a Česko vyrovnat s komunistickou minulostí? A proč by si chtěla zahrát roli Jamese Bonda?

Podívejte se na celý pořad Výzva s Táňou Pauhofovou.

Reklama

Doporučované