Hlavní obsah

Paulie Garand: Raper není špatný člověk, texty jsou jen jeho upřímnou zpovědí

Raper Paulie Garand ve studiu Slavných.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Raper a producent Paulie Garand se na české hudební scéně s úspěchem pohybuje už téměř patnáct let. Další rok bude hodně nabitý a potěší nejednoho fanouška. O životě rapera i novinkách, které chystá na tento rok, přišel promluvit do studia Magazínu Slavní Televize Seznam.

Článek

Rap není pro každého a mnoho rodičů nechce, aby tento žánr jejich děti poslouchaly. Vzniká tak mnoho předsudků k hudbě i interpretům. Jsou oprávněné? „Lidé si často myslí, že rapeři jsou grázlové a vandalové. A to jen proto, že nosí níž kalhoty a říkají věci tak, jak jim pusa narostla. K rapu patří taková ta pouliční drzost,“ vysvětluje Paulie Garand a zároveň vzpomíná na své začátky, tedy na moment, kdy se do rapu zamiloval. „Bráchovi jsem kradl CD a kazety, poslouchal jsem tuhle hudbu u tety ve stanu, moc jsem tomu nerozuměl, ale ta hudba mě bavila.“

Dnes už Paulie patří mezi nejúspěšnější umělce v České republice. Vyprodal pražskou Lucernu a chystá se i na větší sály. Úspěch teď slaví i s nejnovějším songem Srdce z ledu, na kterém se podílí další zajímavý umělec Kenny Rough. I tentokrát se jedná o osobní zpověď. „U rapu je to časté. Popisujeme svůj život a já se nebojím projevit emoce. V nejnovějším songu popisuji rozpad vztahu,” prozradil Paulie a dodává, že taková témata stále fungují.

Zajímá vás více? Celý rozhovor si můžete pustit v úvodním videu, které je součástí Magazínu Slavní. Ten v Televizi Seznam běží každou neděli od 21 hodin.

Reklama

Související témata:

Doporučované