Hlavní obsah

Pavel Šimčík hraje v seriálu, kde se zvířata chovají jako lidé

Herec Pavel Šimčík ve studiu Slavných.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pozorování muflonů u Thomayerovy nemocnice i nadprůměrnou výšku, to vše zužitkoval herec Pavel Šimčík v seriálu Krmelec.

Článek

„Seriál Krmelec je o zvířátkách, která se scházejí v hospodě – Krmelci u Muflona. Tam prožívají své příběhy, stesky, nářky, traumata a samozřejmě popíjejí alkohol,” přibližuje prostředí seriálu herec Pavel Šimčík.

Seriál totiž vtipně glosuje lidské vlastnosti za pomoci zvířat, tak jako bajky. Pohádková forma ale spíše umocňuje nevybíravý humor, kterým je seriál prošpikován.

„Delší dobu pozoruju partičku muflonů kolem Thomayerovy nemocnice. Zajímalo mě, jak se chovají, ale nikdy mě nenapadlo, že se mi to jednou bude hodit v roli,” přibližuje přípravu na ni představitel Muflona Pavel Šimčík.

Kromě přípravy v podobě pozorování muflonů se ale Pavlovi hodila i úprava ve sklánění hlavy. Pro svou nadprůměrnou výšku se často musí sklonit i při každodenních činnostech.

„Po ránu měřím dva metry a pět centimetrů, navečer měřím něco kolem dvou metrů a tří centimetrů. Trošku se to snižuje s tím, jak je člověk opotřebovaný. Často se musím sklánět třeba při cestování v městské hromadné dopravě. To se mi hodilo i při natáčení, protože jsem dostal helmu s mufloními rohy a musel jsem se hlídat, abych nepoškodil dekorace, ve kterých jsme natáčeli,” přiblížil nám úskalí vysokých lidí Pavel Šimčík.

Více o seriálu Krmelec a herci Pavlovi Šimčíkovi se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. Praktický návod, jak televizi naladit, naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované