Hlavní obsah

Pavlovčinová o divadle: Člověk může dřít, jak chce, a nevydělá si jako u filmu

Radka Pavlovčinová dotočila film Přes prsty.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Herečka Radka Pavlovčinová v letošním roce dotočila film Přes prsty. Po delší době se tak objeví na filmovém plátně a povyprávěla nejen o tom, jestli ji víc baví divadlo, nebo film, ale i o svých začátcích v Praze.

Článek

„Já mám nádherné vzpomínky na to, jak jsme zdrhali v noci z internátu, a já jsem byla hrozně hubená, takže jsem prostrčila ruku mříží a ukradla jsem takové ty klíče v případě požáru. Vždycky když vychovatelka usnula, tak jsem otevřela mříže a seběhli jsme o tři patra níž, kde byly učebny s pianem, tam jsme si otevřeli lahev s vínem a jeli jsme kytary, piano a do rána jsme si tam muzicírovali,“ zavzpomínala na konzervatoř Jaroslava Ježka.

Od té doby si však vyzkoušela hraní v seriálech, filmech, divadle i muzikálu: „Já mám divadlo ráda. Bezpochyby. Dělám ho až jako příliš, mám pocit. Já bych ho klidně ráda trošku vypustila. Ale ono to záleží. Je to diametrálně odlišné hraní. Na jevišti je člověk expresivnější. To filmové hraní je totálně naturalistické, přirozené, minimalistické.“

Filmování považuje za jistotu v obživě. Divadelník se prý může dřít donekonečna a stejně nevydělá tolik, co filmový herec při jednom natáčení. Divadlo je navíc časově mnohem náročnější. „V sezóně hraji téměř každý den. Někdy se stane, že i 14 dní v kuse, a pak mám třeba 3 dny volna, ale když se chce člověk udržet v divadle, musí mít víc projektů,“ vysvětlila.

Jaká je podle ní úroveň seriálů a co se stalo její vášní, když zrovna nepracuje? I to se dozvíte v úvodním videu, které je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované