Hlavní obsah

Pečovala o umírajícího Havla, sleduje hokej. Řádová sestra Angelika boří představy o řeholnicích

Rozhovor s Angelikou Pintířovou.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

Hokejový zápas může mít stejnou roli jako svatodušní kázání, říká řádová sestra Angelika Pintířová. O životě řeholnice, která se ale nevyhýbá ani světským výzvám, teď vydala knihu Padá mi to z nebe.

Článek

Celý život jí padají z nebe nejrůznější výzvy. Boromejka Angelika Pintířová se do širšího povědomí veřejnosti dostala jako jedna ze sester, které do poslední chvíle pečovaly o prezidenta Václava Havla. Vystudovala ale také divadelní fakultu, je moderátorkou v rozhlase a hlavně pracuje ve výchovném ústavu, kde se stará o problémové chlapce. Kvůli tomu, aby svým chovancům lépe rozuměla, si založila velmi populární facebookový profil, kde zveřejňuje fotografie i komentáře svých zážitků.

Sestra Angelika totiž svými aktivitami boří stereotypy o řeholnicích. O svém životě od dětství přes těžký noviciát za komunismu až po ryze současné výzvy vypráví ve své knize. Před Vánoci ji představila v Knihovně Václava Havla. Za Angelikou Pintířovou jsme vyrazili do domu Milosrdných sester sv. Karla Boromejského pod Petřín. Rozhovor ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované