Hlavní obsah

Pelhřimov chce novou městskou společnost pro sportoviště

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Pelhřimovští zastupitelé by měli příští měsíc schválit zakládací dokumenty nové městské společnosti. Město jí chce svěřit správu sportoviště včetně bazénu, jehož rozsáhlou rekonstrukci připravuje.

Článek

Samostatná společnost podle místostarosty Zdeňka Jaroše (TOP 09) zajistí lepší fungování sportovišť, doposud je spravovaly Technické služby města Pelhřimova.

„Pořád slyším, že tady máme jeden z nejkrásnějších areálu a neumíme toho využít,“ řekl Jaroš. Město pro novou společnost s ručením omezeným hledá jednatele. Vzniknout by měla k 1. lednu příštího roku. Opozice vznik společnosti nepodporuje.

Na chod sportovišť doplácí město ročně asi 19 milionů korun. Podle Jaroše je zřejmé, že ztrátová bude i nová společnost. Doufá ale, že ztráta bude efektivnějším fungováním, které si od společnosti slibuje, nižší.

Zastupitelé budou o nové společnosti jednat zřejmě 22. září. V tu dobu už by měla být známá jména jednatelů. Jednoho z nich vybírá rada města ve výběrovém řízení, do kterého je možné se hlásit do 1. září. Druhým jednatelem by měl být zástupce radnice. „Předpokládám, že by to byl nějaký resortní místostarosta, buď já, nebo pan Koch (místostarosta Josef Koch za KDU-ČSL). Jsou to neplacená místa, ale je potřeba, aby tam minimálně pro začátek město mělo svého zástupce,“ řekl Jaroš.

Pelhřimov už má dvě společnosti s ručením omezeným. První zajišťuje provoz vodovodů a kanalizací, druhá se stará o městské lesy.

Reklama

Související témata:

Doporučované