Hlavní obsah

Peltova zpověď: Čelím útoku na rodinu, na naše manželství. Mám z toho panické ataky

Pro Seznam.cz hovoří Miroslav Pelta, fotbalový boss, který v poslední době čelí mnoha kauzám.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Miroslav Pelta s médii v poslední době příliš nehovoří. A pokud ano, většinou pouze o sportu. Pro Seznam.cz udělal výjimku. A mluvil nejen o kauzách, jimž čelí, ale i tom, jak a proč se jimi cítí být poškozený. „Vadí mi, že ty věci zasahují moji rodinu. A bohužel to má dopad i na moje zdraví, trpím panickými atakami,” tvrdí Pelta.

Článek

Útok na soukromý život, útok na manželství, útok na moje zdraví. Miroslav Pelta, fotbalový boss, v rozhovoru pro Seznam.cz komentuje svoje kauzy. „Podle mě jde o nedorozumění, které bohužel škodí mojí rodině i mému zdraví,” míní Pelta.

Nejprve policie v květnu 2017 provedla razii v budovách Fotbalové asociace ČR, České unie sportu, na Ministerstvu školství i na pražském magistrátu. Spustila se dotační aféra, ve které bylo obviněno několik klíčových funkcionářů českého sportu, mezi nimi i Miroslav Pelta, tehdejší předseda Fotbalové asociace ČR. Šlo o manipulace při rozdělování státních dotací.

Teď Peltovo jméno nově figuruje v další kauze, v níž je kvůli ovlivňování veřejných zakázek Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou obviněno devět lidí.

„Vlastně ani nevím, co je ve spise,” řekl k tomu Seznamu Pelta, vlivný člen ODS v Libereckém kraji a také známý jablonecký realitní magnát.

Šéf jabloneckého fotbalu ve věci obviněn není, policejní dokument, který má Seznam k dispozici, jej ale zmiňuje. „Nemám k tomu žádnou informaci a hlavně jsem nikdy u žádných veřejných zakázek nebyl,” oponuje Pelta.

„Nemám fakta, nedostanu se k nim, takže se ke kauze nemohu vyjádřit. Podezření jsou útokem na moji rodinu a na moje soukromí. Mám z toho zvláštní pocit, že jde ve skutečnosti o útok na moje manželství, na moji manželku. Nechci to zlehčovat, ale nemám z toho dobrý pocit,” říká Pelta.

Celý rozhovor s Peltou si pusťte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované