Hlavní obsah

Pendolino začne nově jezdit až do lázeňských Karlových Varů

Foto: České dráhy

Trasu mezi severní Moravou a Karlovými Vary dlouhou více než 600 kilometrů nově urazí cestující za necelých sedm hodin.

Reklama

Zástupci Českých drah a Karlovarského kraje se dohodli na prodloužení jízdy vlaků InterCity Pendolino až do Karlových Varů. První rychlovlak by měl do Karlových Varů přijet za měsíc.

Článek

„Jsem rád, že se nám podařilo společně s Karlovarským krajem najít takový model provozu, který umožní zavedení přímého velmi rychlého spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a celou hospodářskou oblastí na severní Moravě,“ řekl Jiří Ješeta, člen představenstva Českých drah. „Celou trasu mezi severní Moravou a Karlovými Vary dlouhou více než 600 kilometrů nově urazí cestující bez přestupu za necelých sedm hodin.“

Spoj SC/IC Pendolino 504 pojede z Ostravy v 15:15 a přes Olomouc, Pardubice, Prahu, Plzeň a několik dalších zastávek přijede do Chebu ve 21:26, odkud bude nově pokračovat do Sokolova a Karlových Varů, kam přijede krátce po 22. hodině.

V opačném směru vyrazí spoj IC/SC Pendolino 505 z Karlových Varů krátce před 6. hodinou a pojede přes Sokolov, Cheb, Mariánské Lázně, Planou u Mariánských Lázní, Stříbro a Plzeň do Prahy a dál bude pokračovat do Pardubic, Olomouce a Ostravy, kam přijede ve 12:44.

Vlaky Pendolino nabídnou cestujícím do Karlových Varů obvyklý standard, který nabízejí na nejdůležitějších tratích České republiky. Tedy například polohovatelné sedačky, klimatizovaný interiér, palubní Wi-Fi síť a zábavně-informační portál, možnost rezervace míst, nabídku občerstvení, dětské kino pro nejmenší cestující i místa a zázemí pro cestování osob na vozíku.

Reklama

Doporučované