Hlavní obsah

Pentagon potvrdil pravost nových záběrů UFO. Pocházejí od námořnictva

Jedno z videí, které podle Pentagonu pořídil vojenský personál a prověřuje ho Pracovní skupina pro studium „neidentifikovaných vzdušných jevů“ (UAPTF).Video: twitter.com/JeremyCorbell

 

Reklama

Další záběry údajně zobrazující UFO dostaly razítko autenticity od amerického ministerstva obrany. K záběrům se původně dostal filmař Jeremy Corbell a zveřejnil je s tím, že pocházejí od armády. Pentagon to posléze potvrdil.

Článek

Sérii záběrů a fotek zobrazujících neidentifikovatelné létající předměty zveřejnil po spolupráci s umělcem a dokumentaristou Jeremym Corbellem minulý týden server Mystery Wire.

Corbell je údajně získal od vládní Pracovní skupiny pro studium „neidentifikovaných vzdušných jevů“ (UAPTF). Záběry měly být pořízeny v blízkosti amerických válečných plavidel. Konkrétně video ukazující trojúhelníkový předmět v optice nočního vidění měli námořníci natočit z paluby torpédoborce USS Russell v roce 2019.

Pentagon poté pro Mystery Wire i pro další americký server Futurism potvrdil, že záběry byly pořízeny personálem námořnictva a že UAPTF je do vyšetřování těchto incidentů zapojena.

Celý balík fotografií a videí je k vidění na stránkách webu Mystery Wire, který je ale v tuto chvíli nedostupný pro evropské uživatele. Leccos nad rámec videa trojúhelníkového vznášejícího se předmětu se dá nicméně prohlédnout i na oficiálním Twitteru serveru.

Na sociálních sítích se rozběhla vášnivá debata o tom, co na fotkách a videích ve skutečnosti je a zda může jít o důkazy přítomnosti mimozemšťanů na Zemi. To jsou ale pochopitelně jen spekulace. Pentagon sice potvrdil pravost záběrů, ale z toho, že se jimi zabývá skupina pro neidentifikované vzdušné jevy, neplyne nic jiného, než že se zkrátka neví, co jsou předměty zač.

Nová videa přichází rok po záběrech přímo od Pentagonu

Za poslední rok se toho v otevřenosti amerického ministerstva obrany k tomuto tématu hodně změnilo. Například oficiální status samotná UAPTF Pentagon dostala teprve loni v létě. O její existenci psala média už dříve, ale oficiálně neexistovala. Svou roli v tom sehrál i Senát, který v červnu projevil zájem o možnost většího dohledu v této oblasti.

Před rokem navíc také Pentagon sám zveřejnil sadu dokumentů a videí zobrazujících UFO. Část z nich opět unikla na veřejnost už dříve, ale tím, že je vláda vyvěsila na vlastní stránky, potvrdila jejich pravost.

Jedno ze zmiňovaných videí zveřejněných loni v dubnu.Video: navair.navy.mil

Na základě toho, co stihl naplánovat ještě americký exprezident Donald Trump, má být navíc letos v červnu zveřejněna velká oficiální zpráva o aktivitě UFO.

Pozornost světových médií svými výroky k tomuto tématu opakovaně budí i bývalý ředitel amerických tajných služeb John Ratcliffe, který funkci zastával po dobu osmi měsíců za Trumpova mandátu.

Ratcliffe se na téma UFO rozpovídal naposledy v rozhovoru pro televizi Fox News, kde mimo jiné prohlásil, že dokument přinese svědectví o jevech UFO „z celého světa“. Dosud podle něj bylo také „zaznamenáno mnohem více pozorování, než je veřejně známo“.

Reklama

Doporučované