Hlavní obsah

Perličky ze zimních olympijských her v Jižní Koreji

Korejský speciál: Perličky z olympiády.Video: Profimedia.cz

 

Reklama

Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu probíhají pátým dnem a my kromě závodů sledujeme i sportovní zajímavosti. Přinášíme výběr pěti zajímavých momentů.

Článek

Zázrak. Tak se dá mluvit o výsledku snowboardisty Marka McMorrise. Kanaďan se umístil na třetím místě i přes vážné zranění, které ho před necelým rokem vážně ohrozilo na životě. Zlomil si čelist, levou paži, pánev, žebra, zhroutily se mu plíce a protrhl si slezinu. Formu ale předvedl stejně dobrou jako na ZOH v Soči a veze si tak domů další bronzový kov.

U slopestylu ještě zůstaneme. Zlatou medaili vybojoval teprve sedmnáctiletý Američan Redmond „Red“ Gerard. Od závodění si chce dát na chvíli pauzu, prkno ale rozhodně neodloží. Chce natáčet „snowboarďácké“ filmy.

Jihokorejská krasobruslařka Min Ju-ra se na ledě málem nechtěně odhalila. Během jízdy jí povolilo zapínání na kostýmu, který si pak musela místy přidržovat. Situaci ale zvládla s grácií.

A olympiáda zažila i další krasobruslařské faux pas. Zpravodajská stanice NBC si na komentátorské stanoviště pozvala bývalého krasobruslaře Johnnyho Weira, který se pustil do hodnocení jednotlivých programů. Krátký program hvězdy amerického týmu Nathana Chena označil jako naprostou katastrofu. Za své chování si vysloužil tvrdou kritiku.

Američan Adam Rippon je vůbec prvním homosexuálem, jenž se ke své orientaci přihlásil ještě před hrami, nikoliv až ve sportovním důchodu. Rippon se ale obával, že se na olympiádě potká s viceprezidentem Mikem Pencem, který je známý odsuzováním homosexuality. Po soutěži krasobruslařů se ale situace, zdá se, uklidnila. Pence Ripponovi přes Twitter vyjádřil podporu - nemá se prý nechat rozptylovat falešnými zprávami, viceprezident je na krasobruslaře i ostatní americké sportovce hrdý.

Reklama

Doporučované