Hlavní obsah

Perušič: Pustili mě, i když jsem pozitivní. V rámci možností je situace super

Foto: Seznam Zprávy

Plážový volejbalista Ondřej Perušič.

Reklama

aktualizováno •

Velké vítěztví, byť zatím bez medaile, slaví na olympiádě v Tokiu plážový volejbalista Ondřej Perušič. Po více než týdnu opustil izolaci. A to i přesto, že měl pozitivní test na covid-19.

Článek

Beachvolejbalista Ondřej Perušič byl druhým Čechem, kterému na olympiádě v Tokiu po příletu speciálem vyšel pozitivní test. Od té doby byl v izolaci. Nyní ale izolaci opouští.

Perušič je už přestěhovaný v novém hotelu. Ještě dnes absolvuje trénink. Podle Českého olympijského výboru se čeká už jen na potvrzovací dopis od organizátorů. Plážový volejbalista v rozhovoru pro Seznam Zprávy řekl, že opustil izolaci i přesto, že měl kontrolní PCR test pozitivní. Kvůli nízkým hodnotám a uplynutí 10 dnů ho Japonci z izolace pustili.

Jaké jsou vaše pocity po propuštění z izolace?

Pocity jsou samozřejmě úžasné. Vzhledem k té situaci, jak se nakonec vyvinula, vítáme i to, že máme vůbec šanci se zúčastnit. Protože dva tři dny zpátky jsme se báli, že jsme do Tokia cestovali zbytečně, že si ani nezahrajeme. V rámci možností je situace super. Dnes večer máme první společný trénink, tak uvidíme, co natrénujeme, a zítra se pokusíme překvapit Mexičany v zápase o postup ze skupiny.

Měl jste negativní test, nebo vás propustili na základě něčeho jiného?

Ne, nakonec tohle neplatí. Já jsem měl včerejší test ještě pozitivní, ale ukázalo se, že pravidla se mění ze dne na den. Teď Japonci přišli s pravidlem, podle kterého se testy vyhodnocují individuálně. A když je po 10 dnech člověk pozitivní, ale testy jsou v nižších hodnotách, což by mělo znamenat, že množství viru je poměrně malé, tak mě můžou pustit. A to také udělali.

Je tedy definitivní, že si zítra zahrajete. Už se čeká jen na potvrzovací dopis.

Mě propustili z izolace, bydlím v jiném hotelu a dali jsme vědět i na Mezinárodní volejbalovou federaci, že se účastníme a že plánujeme zítra hrát.

Jaké to pro vás bude hrát po tak dlouhé vynucené pauze?

Bojím se, že to fyzicky bude trochu šok. Posledních 14 dní jsem netrénoval na písku a zdejší podmínky jsou náročné. Trošku se bojím teplotních podmínek. Na druhou stranu jestli je na tom něco dobrého, tak to, že na nás není žádný tlak a můžeme jen překvapit.

Reklama

Doporučované