Hlavní obsah

Chtěla spáchat sebevraždu, jeden pohled na psa všechno změnil

Foto: Twitter.com/DSFireUpdates

Pes Digby na fotografii Devonské hasičské a záchranné služby.

Reklama

Ženu, která se chtěla v úterý dopoledne v anglickém městě Exeter skokem z mostu připravit o život, pomohl kromě složek záchranného systému zachránit i hrdinský pes.

Článek

Policisté, hasiči a záchranáři byli v úterý kolem jedenácté hodiny dopoledne přivoláni na základě obav o mladou ženu, která si chtěla vzít život skokem z lávky vedoucí přes dálnici. Záchranáři dálnici preventivně uzavřeli a ženu se pokusili přesvědčit, aby se od zábradlí vzdálila. Na to žena přistoupila až poté, co spatřila psa Digbyho.

„Tohle je Digby. Dnes udělal něco úžasného a pomohl zachránit mladou ženu, která si chtěla vzít život na lávce přes dálnici M5 nedaleko Exeteru,“ stojí na Twitteru hasičské služby z Devonu.

„Policejní vyjednavači s ženou hovořili, situace ale byla znepokojivá. Jeden z hasičů dostal nápad vzít s sebou Digbyho, našeho psa. Digby běžně pomáhá členům posádky, kteří byli vystaveni nějakému traumatu,“ prohlásil mluvčí Devonské hasičské a záchranné služby.

„Když jsme Digbyho přivezli, mladá žena se na něj podívala a okamžitě se usmála. Poté, co se rozproudil rozhovor o Digbym a jeho roli u hasičů, žena přistoupila na návrh, že se vrátí přes zábradlí a Digbyho si pohladí,“ dodal mluvčí.

Digbyho ošetřovatel Matt Goodman již v minulosti hovořil o tom, jak je Digby u posádek oblíbený. „Využívání psů při terapiích pomáhá lidem, kteří byli vystaveni traumatickým situacím nebo kteří se ve svém životě potýkají s náročnými situacemi. Je to vědecky prokázáno,“ uvedl Goodman.

Kromě toho, že Digby pomáhal hasičům a záchranářům v Devonu a Somersetu, byl také vycvičen jako terapeutický pes, který s charitativní organizací Pets as Therapy (PAT) navštěvuje lidi v hospicích a nemocnicích, ale i děti ve školách.

Reklama

Související témata:

Doporučované