Hlavní obsah

Pes začmuchal a našel v autě 6450 tabletek pseudoefedrinu. Zátah na českých hranicích

Pes celní služby na Trutnovsku objevil balíček s léky, z nichž se vyrábějí drogy.Video: Celní správa KHK, Seznam Zprávy

 

Reklama

Celníci zadrželi dvojici převážející materiál na výrobu 280 dávek drogy. Hrozí jim za to až deset let ve vězení.

Článek

Množství léků, z nichž by bylo možné vyrobit 280 dávek pro drogově závislé, zachytili v tomto týdnu celníci na Trutnovsku.

Dvojice mužů převážela z Polska 6450 vyloupaných tablet léku Apselan. V letošním roce to bylo v Královéhradeckém kraji už deváté odhalení velkého množství léků sloužících k výrobě drog.

Pašeráci využívají hraniční přechody na Trutnovsku a Náchodsku relativně často. Z pseudoefedrinu vyrábějí překupníci v laboratořích pervitin a metamfetamin.

„Služební pes našel při důkladné kontrole vozu černý sáček s tabletami ukrytý v dutinách konstrukce v zavazadlovém prostoru,“ uvedla mluvčí královéhradeckých celníků Jitka Fajstavrová.

Celní hlídka dvojici zastavila při běžné kontrole, muži tvrdili, že jedou z Polska do Čech nakupovat nemovitosti. Po kontrole dokladů však celníci zjistili, že perlustrovaní za sebou mají trestní minulost.

Pašeráky léků pro výrobu pseudoefedrinu krajští celníci zachytili naposledy dvakrát na konci listopadu. Všem zadrženým hrozí dva až deset let ve vězení.

Na práci celního psa se podívejte ve videu.

Reklama

Doporučované