Hlavní obsah

Požár v hradecké Tesle způsobil škodu odhadem přes milion korun

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hasiči zasahovala v dýchací technice, jedna osoba se lehce zranila. Podle předběžných odhadů bude škoda přes jeden milion korun. ČTK to řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Článek

Pět hasičských jednotek v pondělí večer hasilo požár v areálu bývalého státního podniku Tesla v Hradci Králové v ulici Víta Nejedlého.

Podle předběžných informací tam hořelo pracovní zařízení. Požár vypukl ve čtvrtém patře budovy, zranění utrpěla jedna osoba, vyplývá z informací ČTK od hasičů a policie. „Došlo k zahoření výrobní technologie, požár je lokalizovaný, hasiči vynášejí z objektu cennější materiál a odvětrávají ho,” doplnila mluvčí hasičů Martina Götzová pro Seznam.

Zásah hasičů proběhl v dýchací technice, oznámení dostali krátce před tři čtvrtě na osm večer. Podle předběžných odhadů bude škoda přes jeden milion korun.

Při požáru byla podle informací policistů zraněna jedna osoba. „Žena byla převezena k ošetření do fakultní nemocnice. Pravděpodobně šlo o technickou závadu,” řekla ČTK hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Reklama

Doporučované